Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες που υπεξαίρεσαν 292.000 ευρώ απο βενζινάδικο

Πάτρα: Συνελήφθησαν δύο γυναίκες που υπεξαίρεσαν 292.000 ευρώ απο βενζινάδικο

Οι δύο κατηγορούμενες, εκ των οποίων η μία εργαζόταν στο εν λόγω πρατήριο υγρό καυσίμων, αποσπούσαν σε καθημερινή βάση χρηματικά ποσά από τις εισπράξεις της επιχείρησης

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο γυναικών για υπεξαίρεση 292.282 ευρώ από πρατήριο υγρών καυσίμων προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην Πάτρα, κατόπιν έκδοσης ενταλμάτων σύλληψης από τον ανακριτή. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για υπεξαίρεση κατά συναυτουργία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών. Η μια κατηγορούμενη, εργαζόμενη ως υπάλληλος στο πρατήριο υγρών καυσίμων, από τον Νοέμβριο του 2022 έως και τον Ιούνιο του 2024, υπεξαίρεσε σταδιακά από κοινού με την δεύτερη κατηγορούμενη, το συνολικό χρηματικό ποσό των 292.282 ευρώ, το οποίο προερχόταν από τις εισπράξεις της εταιρείας.

Με βάση όσα καταγγέλθηκαν, η κατηγορούμενη υπάλληλος πραγματοποιούσε τις εισπράξεις και τις πληρωμές των καυσίμων, καταγράφοντας χειρόγραφα τις κινήσεις και πριν την παράδοση του υπόλοιπου χρηματικού ποσού είτε στη νόμιμη εκπρόσωπο, είτε σε έτερο συνάδελφό της, κατέγραφε χρηματικό ποσό μικρότερο από το πραγματικό, ιδιοποιούμενη το υπολειπόμενο χρηματικό ποσό σε καθημερινή βάση.

Η κατηγορούμενη υπάλληλος, προκειμένου να μην γίνεται αντιληπτή και να αποφύγει τυχόν εντοπισμό της σε περίπτωση ελέγχου, κατά την αποχώρηση από την εργασία της παρέδιδε τα χρήματα που υπεξαιρούσε κάθε φορά στη συνεργό της, η οποία την περίμενε κοντά στο πρατήριο καυσίμων σε καθημερινή βάση και παραλάμβανε τα χρήματα.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 110 ευρώ, δυο τραπεζικές κάρτες, βιβλίο σημειώσεων, έγγραφα, τρία κινητά τηλέφωνα, δέμα που περιείχε μεταλλικά τμήματα και τμήματα στήριξης θυρών, παραστατικά και αποδείξεις.

Σημειώνεται πως σε βάρος των δυο κατηγορούμενων έχουν σχηματιστεί στο παρελθόν δικογραφίες για απάτη, καθώς εμπορεύονταν κινητά τηλέφωνα και ηλεκτρικά είδη, έχοντας λάβει από τους ενδιαφερόμενους προκαταβολές ή την συνολική αξία του εμπορεύματος, χωρίς να τα παραδώσουν στους τελευταίους. Οι συλληφθείσες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT