Πυρομετεωρολόγος: «Ακραίες οι συνθήκες στην Πάρνηθα»

Πυρομετεωρολόγος: «Ακραίες οι συνθήκες στην Πάρνηθα»

«Στην περιοχή Κατσιμίδι της Πάρνθηθας ευθυγραμμίζονται κάθετα οι ριπές του ανέμου και σε συνδυασμό με την τοπογραφία, μεγιστοποιείται η πιθανότητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς», αναφέρει στην «Κ» ο πυρομετεωρολόγος και συνεργάτης του Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ Θεόδωρος Γιάνναρος

33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εξαιρετικά ακραίες πυρομετεωρολογκές συνθήκες στην Πάρνηθα κάνει λόγο στην «Κ» ο πυρομετεωρολόγος και συνεργάτης του Αστεροσκοπείου Αθηνών, δρ Θεόδωρος Γιάνναρος, καθώς στην περιοχή πνέουν αυξημένοι βόρειοι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ.

Οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν στο σημείο, έρχονται μετά από ένα παρατεταμένο διάστημα ξηρασίας, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα «καιρικό μείγμα», ιδιαίτερα ευνοϊκό για την εξάπλωση πυρκαγιάς

«Στην περιοχή Κατσιμίδι της Πάρνθηθας που έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά, ευθυγραμμίζονται κάθετα οι ριπές του ανέμου και σε συνδυασμό με την τοπογραφία, μεγιστοποιείται η πιθανότητα εξάπλωσης της πυρκαγιάς», σημειώνει ο κ. Γιάνναρος.

Σημειώνεται πως ισχυροί άνεμοι θα πνέουν και αύριο στην Αττική, με την εικόνα να βελτιώνεται το βράδυ της Κυριακής. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT