Σέριφος: «Δύσκολη η φωτιά» – Μηνύματα μέσω 112 για εκκένωση περιοχών

Σέριφος: «Δύσκολη η φωτιά» – Μηνύματα μέσω 112 για εκκένωση περιοχών

Μιλώντας στην «Κ», ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για «δύσκολη φωτιά», ενώ ο δήμαρχος Σερίφου ανέφερε ότι υπάρχουν σημεία όπου η φωτιά βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από τα σπίτια

2' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σέριφο καθώς σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Λιβάδι.

Από νωρίς το βράδυ έχουν εκκενωθεί μια σειρά από περιοχές μετά από τρία μήνυμα από το 112. Ειδικότερα, εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Στη Σέριφο μεταβαίνουν από τη Σύρο 7 πυροσβέστες με 3 οχήματα ενώ από τον Πειραιά 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα.

Στο νησί ήδη επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 1 όχημα και υδροφόρες του δήμου, ενώ εναέριες ρίψεις πραγματοποιούσαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 2 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

«Ανεξέλεγκτη η φωτιά»

Μιλώντας στην «Κ», ο δήμαρχος Σερίφου, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας: «Δυστυχώς τα μποφόρ και οι άνεμοι δεν κοπάζουν. Υπάρχουν σημεία όπου η φωτιά βρίσκεται μόλις 500 μέτρα από τα σπίτια, ενώ στην περιοχή του Ράμμου υπάρχουν αρκετές εξοχικές κατοικίες που έχουν υποστεί ζημιές από τη φωτιά – δεν έχουμε ακόμα πλήρη εικόνα σε ποιο βαθμό έχουν καεί».

Ο ίδιος τόνισε ότι αναμένονται στο νησί πυροσβεστικά οχήματα από τη Σύρο μαζί με πεζοπόρα τμήματα που θα συνδράμουν.

«Το μέτωπο μετράει πολλά χιλιόμετρα και διαρκώς μεγαλώνει. Ο κόσμος έχει εκκενώσει όπου πρέπει και πολλοί έχουν συγκεντρωθεί στο λιμάνι», συμπλήρωσε.

Υπενθυμίζεται ότι εξ αρχής είχε κάνει λόγο για «ανεξέλεγκτη φωτιά», με ισχυρούς ανέμους που δυσχεραίνουν το έργο της κατάσβεσης.



«Δύσκολη φωτιά»

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Βασίλης Βαθρακογιάννης, μιλώντας στην «Κ», έκανε λόγο για «δύσκολη φωτιά», η οποία θα απασχολήσει τις πυροσβεστικές δυνάμεις καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας.

Εξ αρχής εξέφρασε την εκτίμηση ότι η επιχείρηση κατάσβεσης θα συνεχιστεί μέχρι τις πρωινές ώρες, δεδομένων των ανέμων και των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στο νησί.

Οπως εξήγησε, η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση, κυρίως πουρνάρια, κάτι το οποίο επιτρέπει την ταχεία και μεγάλη εξάπλωση του μετώπου.

Χαρακτήρισε «δύσκολο και απαιτητικό τον έλεγχο» της πυρκαγιάς, καθώς και τις συνθήκες στο νησί, εν μέσω τουριστικής περιόδου, εκτιμώντας, ωστόσο, ότι δεν θα απειληθούν σπίτια.



Μηνύματα μέσω 112 για απομάκρυνση από έξι περιοχές

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη λίγο μετά τις 19:30 για την απομάκρυνση των πολιτών από τις περιοχές Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια και Καλό Αμπέλι. «Απομακρυνθείτε προς Χώρα Σερίφου μέσω Κουταλά. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρεται.

Νωρίτερα, στις 18:29 εστάλη το πρώτο μήνυμα μέσω του 112 που ανέφερε: «Πυρκαγιά στην Σέριφο. Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος και Λιβάδι απομακρυνθείτε προς Σέριφο».

Σε νεότερο μήνυμα από το 112, σημειώνεται: Αν βρίσκεστε στις περιοχές Ράμος, Λιβαδάκια & Καράβι Σερίφου απομακρυνθείτε προς Λιβάδι.

Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν νωρίτερα επίγειες και εναέριες δυνάμεις.


Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT