Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Η έναρξη της φωτιάς όπως την κατέγραψε το drone της Πυροσβεστικής

Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Η έναρξη της φωτιάς όπως την κατέγραψε το drone της Πυροσβεστικής

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έγκαιρη και μεγάλη κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων συνέδραμε στο να περιοριστεί αρκετά γρήγορα η πυρκαγιά στην Πάρνηθα, παρά το ότι οι ισχυροί άνεμοι δυσχέραιναν την κατάσβεση.

Οπως έγινε γνωστό, το πρώτο μέτωπο της φωτιάς εντοπίστηκε από drone της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και η κινητοποίηση ήταν άμεση.

Η «Κ» φέρνει στη δημοσιότητα την εικόνα από drone της Πυροσβεστικής, την ώρα που καταγράφει το μέτωπο.

Πυρκαγιά στην Πάρνηθα: Η έναρξη της φωτιάς όπως την κατέγραψε το drone της Πυροσβεστικής-1

Στην βελτιωμένη κατάσταση που παρουσιάζει η πυρκαγιά στην Πάρνηθα αναφέρθηκε σε δήλωσή του ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Στις δυόμιση ώρες από την έναρξη της η φωτιά στο Κατσιμίδι στην Πάρνηθα είναι χωρίς ενεργό μέτωπο», τόνισε ο υπουργός και συμπλήρωσε: «Βέβαια με διάσπαρτες εστίες, οι οποίες θα δουλευτούν όλο το βραδύ, άρα η προσπάθεια μας και η μάχη μας δεν έχει τελειώσει. Στην περιοχή έπνεαν από το μεσημέρι άνεμοι 8 μποφόρ με ριπές 9. Επιχείρησαν 17 εναέρια μέσα, πολύ ισχυρές επίγειες δυνάμεις, η Περιφέρεια με τις υδροφόρες της, ο Στρατός, οι εθελοντές μας με τα αυτοκίνητα τους, οι δασάρχες, η ΕΛΑΣ, η Δασική Υπηρεσία φυσικά. Ήταν συγκλονιστική η προσπάθεια των πυροσβεστών μας και τους ευχαριστώ από καρδιάς. Και πιστεύω ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε με αυτόν τον τρόπο. Επαναλαμβάνω ότι είναι χωρίς ενεργό μέτωπο η πυρκαγιά, αλλά έχει δρόμο μπροστά και θα δουλευτεί όλη τη νύχτα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT