Φωτιά στη Σέριφο: Οι πρώτες εικόνες της επόμενης μέρας – «Είμαστε σε επιφυλακή»

Φωτιά στη Σέριφο: Οι πρώτες εικόνες της επόμενης μέρας – «Είμαστε σε επιφυλακή»

Ανεξίτηλα τα σημάδια της πυρκαγιάς - «Σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές», δήλωσε ο δήμαρχος του νησιού στην «Κ».

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η πυρκαγιά στη Σέριφο, μετά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις μαζί με εθελοντές. 

Οπως αναδεικνύουν, όμως, εικόνες που έρχονται από το νησί η φωτιά άφησε πίσω της ανεξίτηλα σημάδια.

Οπως ανέφερε, μιλώντας στην «Κ» ο δήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Ρεβίνθης, «χθες το απόγευμα το μέτωπο έτρεχε αστραπιαία μέσα σε ελάχιστο χρόνο».

«Οι πυροσβέστες έδωσαν μεγάλη μάχη όλη τη νύχτα και συνέβαλε πολύ η βοήθεια που ήρθε χθες το βράδυ από Σύρο και από Αθήνα», σημείωσε επίσης, ενώ αναφέρθηκε και στις σοβαρές ζημιές που άφησε πίσω της η φωτιά: «Σπίτια, αποθήκες και εκκλησίες έχουν υποστεί ζημιές σε αυτό το μεγάλο κομμάτι που κάηκε στη νότια πλευρά και τώρα θα ξεκινήσουμε να τις καταγράφουμε».

Υπενθυμίζεται ότι χθες εστάλησαν τρία μηνύματα από το 112 για την εκκένωση αρκετών οικισμών στη Σέριφο. Ειδικότερα εκκενώθηκαν οι οικισμοί Ράμος, Λιβαδάκια, Καράβι, Κουταλάς, Γάνεμα, Βάγια, Καλό Αμπέλι και Λιβάδι.

Σημειώνεται ότι στο νησί κατέφτασαν χτες, τρία οχήματα με πυροσβέστες από τη Σύρο.

Επιπλέον, λίγο πριν τις 11 το βράδυ είχε αναχωρήσει με πλοίο και δεύτερη ομάδα ενισχύσεων από Πειραιά με 22 πυροσβέστες και 11 οχήματα.

Ο εκπρόσωπος τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, επεσήμανε, μιλώντας στην «Κ», τις δυσκολίες που υπήρξαν στην προσπάθεια να ελεγχθεί το πύρινο μέτωπο.  

«Είμαστε σε μεγάλη επιφυλακή στο νησί γιατί ήδη από αυτή την ώρα πνέουν άνεμοι 9 μποφόρ», συμπληρώνει, ενώ αναφορικά με τις ζημιές σε σπίτια και λοιπές υποδομές εξηγεί πως δεν έχουν ακόμα καταγραφεί.

 
 
 
 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT