Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής στην «Κ»: 3 με 4 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς

Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής στην «Κ»: 3 με 4 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς

«Οι εστίες είναι τουλάχιστον επτά και οι άνεμοι παραμένουν πολύ ισχυροί. Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς Αγιο Κωνσταντίνο», ανέφερε ο Αθανάσιος Μακροδημήτρης. Ανησυχία για το ενδεχόμενο επέκτασης της φωτιάς στον δρυμό του Σουνίου

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «τουλάχιστον επτά εστίες», αναφορικά με τη μεγάλη πυρκαγιά στην Κερατέα, έκανε λόγο στην «Κ» ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Αθανάσιος Μακροδημήτρης. Οπως είπε, δεν πρόκειται για ένα ενιαίο μέτωπο, προσθέτοντας ότι τρία με τέσσερα σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς.

«Οι εστίες είναι τουλάχιστον επτά και οι άνεμοι παραμένουν πολύ ισχυροί. Εχουμε πάνω από 17 εναέρια και πολύ μεγάλο αριθμό πυροσβεστών και οχημάτων στη μάχη. Η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς Αγιο Κωνσταντίνο», συμπλήρωσε ο κ. Μακροδημήτρης, τονίζοντας πως οι ριπές ανέμου φθάνουν τα 9 μποφόρ.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λαυρεωτικής, το πύρινο μέτωπο βρίσκεται πολύ κοντά στον Αγιο Κωνσταντίνο και τον οικισμό του. Εξέφρασε δε μεγάλη ανησυχία για το ενδεχόμενο επέκτασης της φωτιάς στον δρυμό του Σουνίου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. H κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι μεγάλη, καθώς επιχειρούν πάνω από 140 πυροσβέστες, με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 37 οχήματα.

Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής στην «Κ»: 3 με 4 σπίτια έχουν καεί ολοσχερώς-1
ΙΝΤΙΜΕ News

Το έργο της κατάσβεσης συνδράμουν από αέρος εννέα αεροπλάνα και οκτώ ελικόπτερα, τα οποία επιχειρούν περιοδικά, όταν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT