Ριτσώνα: Φωτιά κοντά σε εργοστάσιο – Μήνυμα 112 για τους καπνούς

Ριτσώνα: Φωτιά κοντά σε εργοστάσιο – Μήνυμα 112 για τους καπνούς

Η φωτιά βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου όπου υπάρχουν ελαστικά και στρώματα. Ισχυρές δυνάμεις έχουν σπεύσει στο σημείο. «Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», αναφέρει το μήνυμα του 112

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική, καθώς σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Ριτσώνας, απέναντί από το εργοστάσιο Παπουτσάνης. Αυτή την στιγμή η φωτιά βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο εργοστασίου ανακύκλωσης, όπου υπάρχουν ελαστικά και στρώματα.

Πυκνοί μαύροι καπνοί έχουν καλύψει την ευρύτερη περιοχή. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν παραταχθεί κατά μήκος της παλιάς Εθνικής οδού Ριτσώνας Χαλκίδας, για να μην περάσουν οι φλόγες στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχουν και άλλα εργοστάσια.

Ειδικότερα, προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μέσα στο εργοστάσιο ανακύκλωσης, όπου καίγονται εύφλεκτα υλικά μεταξύ των οποίων ελαστικά και στρώματα.

Στην ευρύτερη περιοχή εκτός από πολλά εργοστάσια υπάρχει και η δομή των προσφύγων της Ριτσώνας που όμως δεν διατρέχει κάποιο κίνδυνο, καθώς δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να προχωρήσουν οι φλόγες πέρα από τον συγκεκριμένο χώρο του εργοστασίου ανακύκλωσης.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, οι οποίες ενισχύονται. Μέχρι στιγμής έχουν κινητοποιηθεί 42 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα και 14 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Σε λίγη ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Μήνυμα του 112

Πριν λίγο, μήνυμα από το 122 προειδοποιεί τους κατοίκους ότι οι καπνοί από τη φωτιά κατευθύνονται προς την περιοχή τους. «Παραμείνετε σε εσωτερικούς χώρους, κλείστε πόρτες και παράθυρα», σημειώνεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT