Δήμαρχος Λαυρεωτικής στην «Κ»: Τα μέτωπα έχουν ελεγχθεί – Περί τα 15 σπίτια έχουν ζημιές

Δήμαρχος Λαυρεωτικής στην «Κ»: Τα μέτωπα έχουν ελεγχθεί – Περί τα 15 σπίτια έχουν ζημιές

«Το βάρος τώρα πέφτει στην προσπάθεια να μην αναζωπυρωθεί καμία εστία. Θα είμαστε όλο το βράδυ σε ύψιστη επιφυλακή», δηλώνει στην «Κ» ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εικόνα που επικρατεί μετά την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στην Κερατέα, μεταφέρει ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

Μιλώντας στην «Κ», ο κ. Λουκάς τονίζει πως «τα μέτωπα όλα στην Κερατέα έχουν ελεγχθεί πολύ καλά», προσθέτοντας πως «το βάρος τώρα πέφτει στην προσπάθεια να μην αναζωπυρωθεί καμία εστία. Θα είμαστε όλο το βράδυ σε ύψιστη επιφυλακή».

Αναφερόμενος στις επιχειρήσεις κατάσβεσης, επισημαίνει πως στην περιοχή αναπτύχθηκαν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής και γι’ αυτό τα πύρινα μέτωπα «ελέγχθηκαν σε πολύ καλό βαθμό πριν το βράδυ».

«Φτάσαμε να έχουμε 27 εναέρια πάνω από την Κερατέα»

«Δήμαρχοι από όλη την Αττική μας έστειλαν 60 υδροφόρες, ενώ κάποια στιγμή φτάσαμε να έχουμε 27 εναέρια πάνω από την Κερατέα», πρόσθεσε, τονίζοντας πως «βοήθησαν πολύ και οι ασκήσεις που είχαμε κάνει στο πεδίο σε συνεργασία με ΕΚΑΒ, Πυροσβεστική και άλλους, μία άσκηση πέρυσι, δύο φέτος».

«Ετσι μάθαμε και γρήγορα να εκκενώνουμε και γρήγορα να βάζουμε σε εφαρμογή τα σχέδια αντιμετώπισης πυρκαγιάς. Ημουν σε διαρκή επικοινωνία με υπουργό και περιφερειάρχη. Εκτιμώ πως έχουμε 10 με 15 σπίτια με ζημιές, είτε πολύ βαριές είτε μικρότερες στην Πλάκα και στο Μαρκάτι», αναφέρει καταληκτικά ο δήμαρχος Λαυρεωτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT