Πυρκαγιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κερατέα – Χωρίς ενεργό μέτωπο η Σταμάτα

Πυρκαγιές: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις στην Κερατέα – Χωρίς ενεργό μέτωπο η Σταμάτα

Σε επιφυλακή θα παραμείνουν καθ' όλη τη νύχτα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις καθώς υπάρχουν φόβοι αναζωπύρωσης στα πύρινα μέτωπα. «Αντιμετωπίστηκαν δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα σε κατοικημένες περιοχές και επεκτάθηκαν ταχύτατα λόγω των σφοδρών ανέμων», ανέφερε ο Β. Κικίλιας

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις μεγάλες πυρκαγιες που ξέσπασαν την Κυριακή στην Αττική, στην Κερατέα και στη Σταμάτα, αναφέρθηκε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

Τόνισε πως «σήμερα αντιμετωπίστηκαν δύο εξαιρετικά επικίνδυνες πυρκαγιές που ξέσπασαν μέσα σε κατοικημένες περιοχές και επεκτάθηκαν ταχύτατα λόγω των σφοδρών ανέμων». Πρόσθεσε πως «αυτή τη στιγμή στην Κερατέα υπάρχουν μικρές αναζωπυρώσεις, ενώ στη Σταμάτα δεν υπάρχει πια ενεργό μέτωπο».


Η «Καθημερινή» κάλυψε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα


Νωρίτερα, μιλώντας στην «Κ», ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς, ανέφερε πως «το βάρος πέφτει στην προσπάθεια να μην αναζωπυρωθεί καμία εστία. Θα είμαστε όλο το βράδυ σε ύψιστη επιφυλακή».

Υπενθυμίζεται πως ένας 45χρονος υπέστη ανακοπή κατά τη διάρκεια της φωτιάς στη Σταμάτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας υπέστη ανακοπή στην προσπάθειά του να απομακρυνθεί από το μέτωπο της φωτιάς.

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, στα πύρινα μέτωπα «έδωσαν σκληρή μάχη 288 πυροσβέστες, 18 ομάδες δασοκομάντος, 80 οχήματα, 13 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη, καθώς και δεκάδες μηχανήματα έργου και υδροφόρες που διέθεσαν η Περιφέρεια Αττικής, οι Δήμοι και το ΓΕΕΘΑ».

«Οι επίγειες δυνάμεις θα παραμείνουν στο πεδίο όλο το βράδυ, συνεχίζοντας το έργο της κατάσβεσης», συμπλήρωσε ο κ. Κικίλιας και εξέφρασε την ευχαρίστησή του προς τις δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας, τους εθελοντές, τον Στρατό, την Ελληνική Αστυνομία και τη Δασική Υπηρεσία.

Υπόνοιες για εμπρησμούς

«Για πάνω από τρία 24ωρα, προειδοποιούσαμε και κάναμε έκκληση για μεγάλη προσοχή λόγω των  θυελλωδών ανέμων. Κι όμως, μόνο σήμερα είχαμε 12 το μεσημέρι τη φωτιά στην Κερατέα, 3 παρά τέταρτο στη Λαμία, 4 και πέντε στο Αγρίνιο, 4 και τέταρτο στη Σταμάτα, 5 και 20 στην Κόρινθο, 8 παρά τέταρτο στο Δίστομο, 8 παρά 10 στον Ασπρόπυργο, 8 παρά πέντε στο Ντράφι, 8 και 20 στην Ηλεία. Ακόμη και στο Φιλοπάππου στο κέντρο της Αθήνας. Οπως καταλαβαίνετε, δεν έχω κανένα σχόλιο», ανέφερε καταληκτικά ο κ. Κικίλιας.

Σε τρεις συλλήψεις για πυρκαγιές σε Σαλαμίνα, Ραφήνα και στο Πόρο προχώρησε η Πυροσβεστική, ενώ παράλληλα επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα σε ακόμα τέσσερα άτομα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT