Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σταμάτα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σταμάτα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες

Διάσπαρτες εστίες στην Κερατέα - Σε επιφυλακή οι πυροσβεστικές δυνάμεις για ενδεχόμενες αναζωπυρώσεις

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολονύχτια ήταν η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων που εκδηλώθηκαν χθες, Κυριακή, σε Κερατέα και Σταμάτα, στην Αττική. 

Συγκεκριμένα, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα σε δασική έκταση στη Σταμάτα, μετά τις προσπάθειες των επίγειων δυνάμεων και τη συνεισφορά των εναέριων μέσων, δεν έχει πλέον ενεργό μέτωπο παρά μόνο ορισμένες διάσπαρτες εστίες.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σταμάτα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες-1
Φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ

Στην περιοχή επιχειρούσαν όλο το βράδυ 145 πυροσβέστες με 7 πεζοπόρα τμήματα και 42 οχήματα. Σημειώνεται ότι ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο.

Λόγω της πυρκαγιάς εκδόθηκαν 5 μηνύματα του 112 και πραγματοποιήθηκε εκκένωση των περιοχών Αμυγδαλέζα, Ροδόπολη και Γαλήνη.

Χωρίς ενεργό μέτωπο η φωτιά στη Σταμάτα – Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες-2
Φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ

Επιπλέον, ένας άντρας 45 ετών έχασε τη ζωή του στη φωτιά στη Σταμάτα. Ο 45χρονος, κάτοικος της περιοχής, πέθανε μετά από ανακοπή καρδιάς που υπέστη.

Στην πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 το μεσημέρι στην περιοχή Πλάκα Κερατέας οι δυνάμεις αντιμετωπίζουν διάσπαρτες εστίες μέσα στις καμένες περιοχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT