Μάχη με τις φλόγες σε Ζάκυνθο, Χίο, Κω, Μονεμβασιά, Ηράκλειο και Βοιωτία

Μάχη με τις φλόγες σε Ζάκυνθο, Χίο, Κω, Μονεμβασιά, Ηράκλειο και Βοιωτία

Μηνύματα μέσω του 112 έχουν σταλεί στις περιοχές Μετόχι Χίου, Καρδάμαινα Κω και Αγιοι Δέκα Γορτύνας Ηρακλείου

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη βρίσκονται παράλληλες επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση πυρκαγιών σε Χίο, Κω, Ζάκυνθο, Ηράκλειο Κρήτης, Βοιωτία, Μονεμβασιά και Σταμάτα. Σε καμία από τις περιοχές δεν απειλείται κάποια κατοικία, σύμφωνα με την Πυροσβεστική

Η φωτιά στη Βοιωτία που ξέσπασε χθες παρουσιάζει καλύτερη εικόνα σήμερα, ενώ στη Σταμάτα δεν υπάρχει πλέον ενεργό μέτωπο.

Χίος: Φωτιά στην περιοχή Σιδηρούντα

Στη Χίο όπου πνέουν άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ η φωτιά κατακαίει δασική έκταση στην περιοχή Σιδηρούντα. 

Αμεσα κινητοποιήθηκαν επίγειες κι εναέριες δυνάμεις.

Μάλιστα, στάλθηκε ειδοποίηση από το «112» στους κατοίκους: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μετόχι Χίου απομακρυνθείτε προς παραλία Μετοχίου», ανέφερε το μήνυμα.  

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 80 πυροσβέστες, 14 οχήματα στο πύρινο μέτωπο και 5 υδροφόρες, 5 ομάδες πεζοπόρο ενώ παράλληλα έχει δοθεί εντολή να συνδράμουν ακόμη από αέρος 5 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.


Κως: Πυρκαγιά στην Αντιμάχεια – Ενισχύονται οι δυνάμεις

Σε εξέλιξη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας σε χορτολιβαδική έκταση, κοντά στην περιοχή «Πόρτες», στην Αντιμάχεια της Κω. Στο νησί πνέουν άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι δυνάμεις που επιχειρούν από αέρος έχουν ενισχυθεί.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας, του Στρατού και εθελοντές. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 26 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ αναμένεται και μία ομάδα της 1ης ΕΜΟΔΕ.

Από αέρος συνδράμουν τρία αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα για συντονισμό. Τα εναέρια μέσα, σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, αναμένεται να ενισχυθούν με τρία αεροσκάφη από την Αλεξανδρούπολη.

Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 11:50, ενώ νωρίτερα εστάλη μήνυμα μέσω του 112 προς όσους βρίσκονται στην περιοχή, προκειμένου να απομακρυνθούν προς την Αντιμάχεια, λόγω της πυρκαγιάς. «Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Καρδάμαινα Κω απομακρυνθείτε προς Αντιμάχεια», αναφερόταν.


Μονεμβασιά: Πυρκαγιά σε δασική έκταση

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αγιος Ελισσαίος, του δήμου Μονεμβασίας Λακωνίας. Επί τόπου έσπευσαν κι επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα και 4 αεροσκάφη. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ.

Ζάκυνθος: Πυρκαγιά σε δύσβατη δασική περιοχή

Σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά σε δασική έκταση, για την κατάσβεση της οποίας έχουν κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, το μέτωπο βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή που εκτείνεται από το χωριό Αγία Μαρίνα προς το χωριό Κοιλιωμένος.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σημαντική συνδρομή στην κατάσβεση παρέχουν μηχανήματα έργου και υδροφόρες ΟΤΑ. Παράλληλα, ερπύστριες της ΠΕ Ζακύνθου, δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες γύρω από το χωριό του Κοιλιωμένου, ενώ μηχανήματα έργου του Δήμου Ζακύνθου άνοιξαν δασικούς δρόμους ανάμεσα στα χωριά.

Στο σημείο επιχειρούν 66 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν δύο ελικόπτερα και πέντε αεροσκάφη.

Ηράκλειο: Φωτιά σε χορτολιβαδική έκταση – Μήνυμα μέσω 112

Στο Ηράκλειο Κρήτης η φωτιά επίσης καίει χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά καίει σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Αγιοι Δέκα του δήμου Γόρτυνας. Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μήνυμα μέσω του 112 εστάλη προκειμένου οι κάτοικοι στην περιοχή Αγιοι Δέκα να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT