Αντικαπνιστικός νόμος: Νέος ιστότοπος για την υποβολή καταγγελιών

Αντικαπνιστικός νόμος: Νέος ιστότοπος για την υποβολή καταγγελιών

Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας θέτει σε λειτουργία τον ιστότοπο 1142.aead.gr, στον οποίο οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν καταγγελίες

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέα «όπλα» για τον εντοπισμό παραβάσεων της αντικαπνιστικής νομοθεσίας ενεργοποιεί η Εθνική Αρχή Διαφάνειας, η οποία θέτει σε λειτουργία τον ιστότοπο 1142.aead.gr και την τηλεφωνική γραμμή 1142, όπου οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν καταγγελίες.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Αρχής, η τηλεφωνική γραμμή θα λειτουργεί καθημερινά από τις 08.00 έως τις 15.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή, ενώ στον ιστότοπο 1142.aead.gr θα υπάρχει δυνατότητα υποβολής καταγγελιών χωρίς χρέωση, όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα.

Οι νέες αυτές δυνατότητες υποβολής καταγγελιών έρχονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της ΕΑΔ, «για τη διασφάλιση της εφαρμογής της αντικαπνιστικής νομοθεσίας σχετικά με την ολική απαγόρευση του καπνίσματος στους δημόσιους χώρους και σε όλους τους χώρους παροχής εργασίας», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η Εθνική Αρχή Διαφάνειας συνεργάζεται με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, τις Λιμενικές Αρχές και τις Υγειονομικές Υπηρεσίες των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης βαθμού Α’ και Β’, ενώ διενεργεί και η ίδια ελέγχους, κατά τους οποίους προβαίνει σε συστάσεις ή και σε απόδοση τυχόν πειθαρχιών ευθυνών», προστίθεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT