Διαμαντοπούλου για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι μου

Διαμαντοπούλου για εκλογές στο ΠΑΣΟΚ: Μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι μου

Την πρόθεσή της να αναλάβει ενεργό ρόλο στις διεργασίες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη νέας ηγεσίας, εξέφρασε η πρώην υπουργός και επίτροπος της Ελλάδας

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρόθεσή της να αναλάβει ενεργό ρόλο στις διεργασίες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και την ανάδειξη νέας ηγεσίας, εξέφρασε η πρώην υπουργός και επίτροπος της Ελλάδας στην Ε.Ε. Αννα Διαμαντοπούλου.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Αννα Διαμαντοπούλου σχολίασε ότι «καλώς γίνονται εκλογές, δεν ήταν δυνατόν να μη γίνουν», προσθέτοντας πως «στο ΠΑΣΟΚ, όπως εξελίχθηκαν τα πράγματα, έπρεπε να οδηγηθούν σε ένα καθαρό αποτέλεσμα ηγεσίας». 

Κατά την ίδια, «από όλες τις πολλές εκλογές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια, αυτές είναι οι πιο σημαντικές που έχουν γίνει, όχι για το ΠΑΣΟΚ αλλά για τη χώρα». Εξηγώντας το σκεπτικό της σημείωσε πως η Ελλάδα «έχει φτάσει σε μία ασταθή ισορροπία με ένα κυρίαρχο κόμμα το οποίο επλήγη σοβαρά στις εκλογές. Η επόμενη ημέρα, θα δούμε και τι θα συμβεί, δείχνει ένα ρήγμα που το κινεί προς τα δεξιά. Είπαν στον Μητσοτάκη “δεν το θέλουμε αυτό το Κέντρο που έκανες, εμείς θέλουμε τη Δεξιά. Το Κέντρο, και οι κεντρώοι που είναι και πάρα πολλοί, πλέον δεν καταθέτουν την ψήφο. Τη δανείζουν και κινούνται προς άλλες κατευθύνσεις».

Οπως είπε, «αυτό που λείπει σήμερα» είναι το «αντίπαλο δέος» σημειώνοντας ότι στο «άλλο κόμμα» που θα πρέπει να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα πρέπει από την πρώτη στιγμή, ο επόμενος αρχηγός να έχει χαρακτηριστικά πρωθυπουργού, «να μπορεί να αντιμετωπίσει στα ίσα τον σημερινό πρωθυπουργό». 

«Πιστεύω ότι όλο αυτό το “αντί-” δεν έχει βοηθήσει καθόλου. Η θετική πρόταση, και νομίζω αυτό λείπει από τον δημόσιο διάλογο, είναι μία ατζέντα τελείως άλλη από αυτή που συζητούμε».

Για τις δικές της προθέσεις 

Κληθείσα να απαντήσει στις φήμες πως θα θέσει και η ίδια υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, η κ. Διαμαντοπούλου αποκρίθηκε: «Αυτό που θα σας πω και θα βάλω τελεία είναι ότι με ενδιαφέρει πάρα πολύ, και από πολλές πλευρές θα προσπαθήσω να συμμετέχω στο να οργανωθεί αυτό το πολιτικό πλαίσιο.

Γιατί βλέπω ότι δεν υπάρχει χρόνος και ότι υπάρχει κίνδυνος πολύ γρήγορα, και πριν την τριετία, να φτάσουμε σε μια διαδικασία πολλών μικρών κομμάτων τα οποία δεν θα κάνουν κυβέρνηση. Ο καθένας λοιπόν από τη δική του πλευρά νομίζω ότι πρέπει να βοηθήσει. Για αυτό και λέω ότι και με ενδιαφέρει και θα βοηθήσω με όλες τις δυνάμεις που έχω».

Σε ερώτηση για τον ρόλο που προτίθεται να αναλάβει, απάντησε: «Δεν μπορώ να προσδιορίσω. Μπορεί να είναι πολλαπλοί οι ρόλοι με τους οποίους θα συμμετέχω».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT