Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: Η Κως δοκιμάζεται – Εκκληση δημάρχου για εθελοντές

Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου: Η Κως δοκιμάζεται – Εκκληση δημάρχου για εθελοντές

«Ο κρατικός μηχανισμός, στο σύνολο του και με την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών, δίνει την μάχη της κατάσβεσης. Ταυτόχρονα, μεταφέρονται οι επισκέπτες σε ασφαλείς χώρους», αναφέρει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Κως δοκιμάζεται, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, Γιώργος Χατζημάρκος, επισημαίνοντας ότι η μάχη για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

«Η Κως δοκιμάζεται. Ο κρατικός μηχανισμός, στο σύνολο του και με την πολύτιμη συνδρομή εθελοντών, δίνει την μάχη της κατάσβεσης. Ταυτόχρονα, μεταφέρονται οι επισκέπτες σε ασφαλείς χώρους», τονίζει ο κ. Χατζημάρκος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι σε άμεση επικοινωνία τόσο κεντρικά όσο και τοπικά, με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς, συνδράμοντας το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και του Δήμου Κω.

«Κύριο μέλημα, η προστασία της ανθρώπινης ζωής. Είναι αυτό που μετράει πάνω απ´ όλα αυτές τις δύσκολες ώρες. Με ψυχραιμία, αλληλεγγύη και υπευθυνότητα η Κως θα βγει νικήτρια και από αυτήν την μεγάλη πρόκληση. Είμαστε όλοι δίπλα της», καταλήγει η ανακοίνωση του περιφερειάρχη.

Δήμαρχος Κω: Χρειαζόμαστε άμεσα εθελοντικές ομάδες και νέους ανθρώπους

Εκκληση απευθύνει από την πλευρά του ο δήμαρχος Κω, Θεοδόσης Νικηταράς, σε ανάρτησή του στο Facebook, για βοήθεια από εθελοντικές ομάδες στην κατάσβεση της πυρκαγιάς η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη από το μεσημέρι.

«Επείγον! Χρειαζόμαστε άμεσα εθελοντικές ομάδες και νέους ανθρώπους να σπεύσουν να συνδράμουν στο έργο μας. Ανοιχτά παραμένουν τα δημόσια κτίρια της Αντιμάχειας, το συγκρότημα Λυκείου και Γυμνασίου, το Δημοτικό Σχολείο και η αίθουσα της Κοίμησης, όπου μπορούν να κατευθύνονται κάτοικοι και επισκέπτες της Καρδάμαινας μετά την εκκένωση λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη. Στους ίδιους χώρους μπορεί να κατευθύνεται η εθελοντική βοήθεια που προσφέρεται για την περίθαλψη των συνανθρώπων μας», αναφέρει στο μήνυμά του ο κ. Νικηταράς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT