Πυρκαγιές: Πραγματογνώμονες για Πάρνηθα, Κερατέα

Πυρκαγιές: Πραγματογνώμονες για Πάρνηθα, Κερατέα

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διορισμό πραγματογνωμόνων που θα προσδιορίσουν τα αίτια των καταστροφικών πυρκαγιών σε Πάρνηθα και Κερατέα προχώρησε η Πυροσβεστική. Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται και η έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) για τη μεγάλη πυρκαγιά στη Σταμάτα, με το ενδεχόμενο του εμπρησμού από πρόθεση να μην έχει αποκλειστεί.

Η φωτιά στην περιοχή «Κατσιμίδι» Πάρνηθας ξέσπασε στις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να καταφέρνουν να την περιορίσουν πριν από το τελευταίο φως της ημέρας. Από την αυτοψία κλιμακίου της ΔΑΕΕ στο σημείο προέκυψαν ενδείξεις σύμφωνα με τις οποίες η πυρκαγιά ξεκίνησε όταν ένα δέντρο έπεσε στο έδαφος εξαιτίας ισχυρού ανέμου κόβοντας τα καλώδια μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος. Προκειμένου να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις, η Πυροσβεστική αποφάσισε να διορίσει ειδικό πραγματογνώμονα, ο οποίος αναμένεται να συντάξει πόρισμα.

Παρόμοια εκτιμάται από αρμόδιους αξιωματικούς της Πυροσβεστικής ότι είναι η αιτία της πυρκαγιάς που ξέσπασε την Κυριακή στην Κερατέα. Και σε αυτή την περίπτωση η Πυροσβεστική προχώρησε σε διορισμό πραγματογνώμονα, πρακτική που ακολουθείται στις περιπτώσεις όπου υπάρχουν υπόνοιες ότι για την πυρκαγιά ευθύνεται το δίκτυο μεταφοράς ρεύματος – κάτι που πάντως μένει να αποδειχθεί στην πορεία της έρευνας. Στην περίπτωση της φωτιάς την Κυριακή στη Σταμάτα, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο του εμπρησμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT