Βελτιώνεται η κατάσταση στη μάχη με τις φλόγες σε Κω, Χίο και Κρήτη

Βελτιώνεται η κατάσταση στη μάχη με τις φλόγες σε Κω, Χίο και Κρήτη

Υπό έλεγχο το μέτωπο στην Κω, καλύτερη η εικόνα και στη Σιδηρούντα Χίου, διάσπαρτες εστίες στο Ηράκλειο

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολονύχτια ήταν η μάχη των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας με τις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί σε Κω, Χίο και Ηράκλειο Κρήτης.

Στην Κω, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην ΕΡΤ, το μέτωπο είναι σε ύφεση και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι φλόγες έχουν πλέον τεθεί υπό έλεγχο. 

Εικόνες από την εκκένωση της Καρδάμαινας:

Ολες οι δυνάμεις κατάσβεσης έχουν περικυκλώσει τις εστίες, δημιουργώντας αντιπυρικές ζώνες. 70 πυροσβέστες, δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας από Αθήνα, Ελευσίνα, Ρόδο πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες επιχειρούν να ελέγξουν τα πύρινα μέτωπα αποτρέποντας τη φωτιά να επεκταθεί στη Καρδάμαινα.

Οπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, με ασφάλεια μεταφέρθηκαν από το απόγευμα της Δευτέρας περίπου 10.000 κάτοικοι και επισκέπτες σε δημόσιους χώρους, σχολεία, γήπεδα και ξενοδοχεία της Αντιμάχειας και σε Μαστιχάρι και Μαρμάρι, ενώ δεν κινδύνεψαν κατοικίες.

Καλύτερη είναι η εικόνα και στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Σιδηρούντα Χίου. Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, έχει μειωθεί η ένταση της φωτιάς που καίει σε ορεινό κομμάτι στην περιοχή, ενώ μέχρι στιγμής δεν απειλούνται κατοικίες.

Βελτιώνεται η κατάσταση στη μάχη με τις φλόγες σε Κω, Χίο και Κρήτη-1

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη Χίο τραυματίστηκαν ελαφρά 5 άτομα, και συγκεκριμένα 4 πυροσβέστες και ένας ιδιώτης συνταξιούχος πυροσβέστης.

Στο νησί της μαστίχας κατέφθασαν σήμερα Τρίτη το πρωί πυροσβεστικές ενισχύσεις με 11 οχήματα και 44 πυροσβέστες, ενώ στα από αέρος μέσα αναμένεται να προστεθούν τρία ακόμη πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας Αλήθεια της Χίου.

Σημειώνεται ότι στη σύλληψη ενός 63χρονου άνδρα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα στη Χίο. Ο άνδρας θα οδηγηθεί σήμερα στην Εισαγγελέα, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο άνω των 8.850 ευρώ.

Αναφορικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στο Κατωφύγι Ηρακλείου, οι πυροσβεστικές δυνάμεις, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, αντιμετωπίζουν μικρές διάσπαρτες εστίες.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Αλήθεια Χίοθ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT