Ψυχικό: Στη Μύκονο αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. το κίνητρο της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου

Ψυχικό: Στη Μύκονο αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. το κίνητρο της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου

Στις δραστηριότητες του τοπογράφου στη Μύκονο εστιάζουν οι έρευνες για τη δολοφονία στο Ψυχικό

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εντονη επαγγελματική δραστηριότητα σε νησιά των Κυκλάδων όπου πραγματοποιούσε τοπογραφικές μελέτες είχε ο 54χρονος μηχανικός Παναγιώτης Στάθης, που δολοφονήθηκε το σήμερα το πρωί έξω από τα γραφεία της εταιρείας του, στο Ψυχικό

Τοπικοί παράγοντες από το νησί της Μυκόνου περιγράφουν στην «Κ» ότι το θύμα της δολοφονικής επίθεσης είχε αναπτύξει δραστηριότητα στο νησί από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 πραγματοποιώντας τοπογραφικές μελέτες και συντάσσοντας σχέδια για μεγάλες επενδύσεις στο νησί. 

Αντίστοιχη παρουσία φέρεται να είχε εκτός της Μυκόνου, σε Πάρο και Ιο. Σε αυτή τη δραστηριότητά του αναμένεται μεταξύ άλλων να εστιάσει η έρευνα της Αστυνομίας και ειδικότερα του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να προσδιορίσει το κίνητρο και τελικά την ταυτότητα των αυτουργών –φυσικών και ηθικών– της δολοφονίας του 54χρονου μηχανικού.

Ψυχικό: Στη Μύκονο αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. το κίνητρο της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου-1
Φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ

Ψυχικό: Στη Μύκονο αναζητεί η ΕΛ.ΑΣ. το κίνητρο της δολοφονίας του 54χρονου τοπογράφου-2
Φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ

Η καταγγελία για ξυλοδαρμό

Στο παρελθόν, ο ίδιος είχε καταγγείλει ξυλοδαρμό του στην ΕΛ.ΑΣ., δίχως πάντως να προσδιορίσει την ταυτότητα των δραστών. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις 27 Σεπτεμβρίου 2021 το θύμα της δολοφονικής επίθεσης είχε μεταβεί στο Α.Τ. Χαλανδρίου, στις 11 το βράδυ, όπου και υπέβαλε μήνυση, καταγγέλλοντας ότι δύο ώρες νωρίτερα κι ενώ βρισκόταν στην οδό Δαβάκη στο Χαλάνδρι, άγνωστοι του είχαν επιτεθεί προκαλώντας του σωματικές βλάβες.

Η δολοφονία

Η δολοφονία έγινε στις 8.23 επί των οδών Κρήτης και 25ης Μαρτίου, όταν ένας άγνωστος πάνω σε μοτοσικλέτα «γάζωσε» με 15 σφαίρες τον άτυχο άνδρα. 

Τη στιγμή της επίθεσης ο 54χρονος βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο μάρκας BMW, το οποίο ανήκει στον συνεταίρο του.

Ο τελευταίος ήταν αυτός που κάλεσε την Αμεση Δράση, ενημερώνοντας για την ένοπλη επίθεση. 

Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT