Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου καταδικάστηκαν για θάνατο 4χρονου

Θεσσαλονίκη: Ιδιοκτήτες ξενοδοχείου καταδικάστηκαν για θάνατο 4χρονου

Κρίθηκαν ένοχοι για τον θάνατο ενός 4χρονου προσφυγόπουλου, το οποίο καταπλακώθηκε από συρόμενη μεταλλική πόρτα σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων στα Βρασνά Θεσσαλονίκης

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχοι για τον θάνατο ενός 4χρονου προσφυγόπουλου, το οποίο καταπλακώθηκε κατά τη διάρκεια παιχνιδιού από συρόμενη μεταλλική πόρτα, σε συγκρότημα ενοικιαζόμενων δωματίων, όπου φιλοξενούνταν πρόσφυγες και μετανάστες, στα Βρασνά Θεσσαλονίκης, κρίθηκαν οι ιδιοκτήτες του και το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2,5 ετών στον καθένα, με 3ετή αναστολή.

Πρόκειται για ζευγάρι που καταδικάστηκε για ανθρωποκτονία από αμέλεια, με την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου σύννομου βίου. Για την ίδια υπόθεση το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, ύστερα από πολυήμερη ακροαματική διαδικασία, αθώωσε τους Αφγανούς γονείς του 4χρονου που αντιμετώπιζαν την ίδια κατηγορία.

«Είναι ανεπίτρεπτο για τον πολιτισμό μας να σκοτώνονται παιδιά με αυτόν τον τρόπο», είπε στην αγόρευσή της η εισαγγελέας της έδρας. «Το να πέσει μία πόρτα όπου είναι πάνω παιδιά και παίζουν, ή σεισμός πρέπει να έχει συμβεί ή να την γκρέμισε ένα βαρύ μηχάνημα κατεδάφισης», ανέφερε η ίδια, ζητώντας την ενοχή των δύο κατηγορούμενων ιδιοκτήτων της ξενοδοχειακής μονάδας (τύπου ενοικιαζόμενων δωματίων), όπου βάσει σύμβασης με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης διέμεναν πρόσφυγες και μετανάστες που αιτήθηκαν διεθνή προστασία. Οπως προέκυψε από την πραγματογνωμοσύνη, την οποία επικαλέστηκε η εισαγγελέας, η πόρτα φαίνεται πως ήταν κακοσυντηρημένη.

Πώς έγινε το δυστύχημα

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το περιστατικό συνέβη τον Απρίλιο του 2019. Το παιδί ανέβηκε μαζί με δύο ανήλικους φίλους του στη συρόμενη μεταλλική πόρτα (μήκους 3,80 μέτρων και βάρους 110 κιλών) που βρισκόταν στην αυλή του ξενοδοχείου, και από κοινού την κουνούσαν στο πλαίσιο παιχνιδιού. 

Η πόρτα έπεσε στο έδαφος καταπλακώνοντας τον ανήλικο που υπέστη θανατηφόρα κρανιοεγκεφαλική κάκωση.

«Η πόρτα έπεσε από το βάρος»

Στις απολογίες τους οι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν την κατηγορία. «Η πόρτα έπεσε από το βάρος. Κάναμε εβδομαδιαία συντήρηση. Ηταν υπεράριστα συντηρημένη η πόρτα. Αναπτύχθηκε μία υπέρογκη δύναμη με 250% δύναμη φορτίου πάνω στην πόρτα. Το πίσω στοπ δεν πρόλαβε να δουλέψει. Τι άλλο έπρεπε να κάνω; Να έφτιαχνα μία πόρτα τανκς με ερπύστριες; Είχε πολλά παιδιά πάνω στην πόρτα και έτσι έπεσε. Δεν άντεξε άλλο», ανέφερε ο άντρας. Η σύζυγός του, από την πλευρά της, αποποιήθηκε των ευθυνών της αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ούτε νύχι δεν έχει σπάσει» στο ξενοδοχείο.

Οι γονείς του 4χρονου εκπροσωπήθηκαν από πληρεξούσιο δικηγόρο (παρέστησαν την πρώτη μέρα της δίκης). Σήμερα ζουν και εργάζονται στη Γερμανία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT