Γιάννης Σμπώκος: Εφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός ξενοδόχος

Γιάννης Σμπώκος: Εφυγε από τη ζωή ο εμβληματικός ξενοδόχος

Ιδρυσε και διηύθυνε τη Sbokos Hotel Group, γνωστή σήμερα ως Pháea. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δράσης χτίστηκαν σημαντικά ξενοδοχεία στο νησί της Κρήτης

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, ο επιχειρηματίας Γιάννης Σμπώκος, μέλος της γνωστής οικογένειας ξενοδόχων με μεγάλη δραστηριότητα στην Κρήτη

Ιδρυσε και διηύθυνε τη Sbokos Hotel Group, γνωστή σήμερα ως Pháea. Στο πλαίσιο της επιχειρηματικής του δράσης χτίστηκαν σημαντικά ξενοδοχεία στο νησί της Κρήτης. Ο ίδιος υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, ενώ συμμετείχε και στις πρωτοβουλίες των Minoan Lines, Hellenic Seaways, Forthnet και Air Greece. Είχε επίσης διατελέσει δημοτικός σύμβουλος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ.

Ο Γιάννης Σμπώκος κατέληξε στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Ηρακλείου, έχοντας δώσει μάχη με σοβαρή ασθένεια τα τελευταία χρόνια. 

Ηταν παντρεμένος με την Ελένη Καπαρουνάκη με την οποία απέκτησαν δύο κόρες, την Αγάπη και την Κωστάντζα, που έλαβαν από εκείνον τη σκυτάλη στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Η ανακοίνωση της οικογένειας Σμπώκου

«Ο ιδρυτής της ξενοδοχειακής εταιρίας Phāea, Γιάννης B. Σμπώκος, έφυγε αργά χθες το απόγευμα, 1 Ιουλίου 2024, ήσυχα σε ηλικία 75 ετών. Από τα πρώτα του βήματα δραστηριοποιήθηκε στον τουρισμό, σταθερά προσανατολισμένος στην ποιότητα των υπηρεσιών και τη συνεχή αναβάθμιση των υποδομών.

Οραματίστηκε έναν τουρισμό που κέντρο έχει τον σεβασμό προς το περιβάλλον, την κοινωνία και τον άνθρωπο, δημιουργώντας μία από τις σημαντικότερες ξενοδοχειακές εταιρείες της Κρήτης. Υπήρξε ιδρυτικό μέλος του ΣΕΤΕ, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, συμμετείχε ενεργά σε σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως τη Minoan Lines, Hellenic Seaways, Forthnet, AirGreece που συνέβαλαν στη συνολική αναβάθμιση του τουρισμού της χώρας μας, και παράλληλα υπηρέτησε με συνέπεια και όραμα την τοπική αυτοδιοίκηση ως αντιδήμαρχος Ηρακλείου, πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ και δημοτικός σύμβουλος. Παντρεμένος με την Ελένη Καπαρουνάκη, αγαπημένη σύντροφο της ζωής του από τα χρόνια του γυμνασίου, απέκτησε δύο κόρες, Αγάπη και Κωστάντζα Σμπώκου, και τέσσερα εγγόνια».

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί την Πέμπτη 4 Ιουλίου στις 12 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά, στο Ηράκλειο. Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί το έργο του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και του Γενικού Νοσοκομείου Αγίου Νικολάου.

Συλλυπητήρια μηνύματα

Το Δ.Σ. της Ενωσης Ξενοδοχείων Ηρακλείου εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει: «Ο αείμνηστος Γιάννης Σμπώκος υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους Κρητικούς ξενοδόχους με μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη του ποιοτικού κρητικού τουρισμού. Υπηρέτησε με αφοσίωση και συνέπεια τον κλάδο επί δεκαετίες. Η παρουσία του “στόλιζε” κάθε μας εκδήλωση και ήταν οδηγός για τις επόμενες γενιές ξενοδόχων. Θα τον θυμόμαστε με ευγνωμοσύνη και αγάπη. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει».

Ανάλογο ψήφισμα εξέδωσε και ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Κρήτης.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΥΑΗ συνήλθε σε έκτακτη συνεδρίαση και αφού εξέφρασε τη θλίψη του για τον θάνατό του, αποφάσισε να παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT