Πυροσβεστική: Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Κω και Χίο – Σύλληψη και πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη

Πυροσβεστική: Χωρίς ενεργό μέτωπο οι φωτιές σε Κω και Χίο – Σύλληψη και πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη

Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα. Ισχυρές δυνάμεις παραμένουν σε Κω και Χίο, για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνολικά 36 αγροτοδασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, 33 φωτιές αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης σε τρία ακόμα μέτωπα.

Ειδικότερα, οι πυρκαγιές που ξέσπασαν τη Δευτέρα σε Κω και Χίο δεν έχουν πλέον ενεργό μέτωπο, ενώ στα σημεία παραμένουν ισχυρές δυνάμεις για να περιορίσουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι και η φωτιά που εκδηλώθηκε νωρίτερα την Τρίτη στο Γεράκι Καστελλίου, στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Σύλληψη και πρόστιμα στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη ενός άνδρα για πυρκαγιά που προκλήθηκε κατά την εκτέλεση γεωργικών εργασιών σε αγροτική έκταση, προχώρησαν την Τρίτη ανακριτικοί υπάλληλοι της ΔΙΠΥΝ Θεσσαλονίκης.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στην κοινότητα Νέας Ραιδεστού, του Δήμου Θέρμης, ενώ σε βάρος του άνδρα επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.856,25 ευρώ.

Ενα ακόμα πρόστιμο επιβλήθηκε σε άνδρα στη Θεσσαλονίκη ο οποίος προέβη σε εκτέλεση γεωργικών εργασιών εντός δασικής έκτασης, στη θέση «Σελάδι», του Δήμου Βόλβης. Σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο 937,5 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT