Ψυχικό: Οι δύο εταιρείες, οι ξυλοδαρμοί και το σχέδιο της εκτέλεσης

Ψυχικό: Οι δύο εταιρείες, οι ξυλοδαρμοί και το σχέδιο της εκτέλεσης

Το τμήμα ανθρωποκτονιών εξετάζει την επαγγελματική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου που έπεσε νεκρός, και τους ξυλοδαρμούς που είχε καταγγείλει στο παρελθόν σε Μύκονο και Χαλάνδρι υποβάλλοντας μηνύσεις κατ' αγνώστων

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εύκολο στόχο» χαρακτηρίζουν πηγές από το τμήμα ανθρωποκτονιών τον 54χρονο μηχανικό που έπεσε σήμερα το πρωί νεκρός, στο Ψυχικό, στις 8:23, από ένοπλο που τον πλησίασε με μοτοσικλέτα με πλαστές πινακίδες και τον γάζωσε με τουλάχιστον 15 σφαίρες πριν τραπεί σε φυγή. 

Οπως σχολιάζουν οι ίδιες πηγές, ο μηχανικός δεν οπλοφορούσε, δεν συνοδευόταν την ώρα του χτυπήματος και αιφνιδιάστηκε.

Ως αυτή την ώρα, ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας παραμένει ασύλληπτος και οι αρχές καλούνται να συνθέσουν το παζλ των στοιχείων από το υλικό των καμερών και τα ίχνη που άφησε πίσω του ο εκτελεστής. Τα στοιχεία αυτά θα συνδυαστούν με τα πιθανά κίνητρά του, την επαγγελματική δραστηριότητα του θύματος που αναλάμβανε τοπογραφικές μελέτες σε νησιά των Κυκλάδων (κυρίως στη Μύκονο, αλλά και σε Ιο και Πάρο) καθώς και δύο παλιότερες επιθέσεις σε βάρος του νεκρού.

Ψυχικό: Οι δύο εταιρείες, οι ξυλοδαρμοί και το σχέδιο της εκτέλεσης-1
Ο 54χρονος Π. Στάθης

Τοπικοί παράγοντες της Μυκόνου περιγράφουν στην «Κ» ότι το θύμα είχε αναπτύξει δραστηριότητα στο νησί από τα τέλη της δεκαετίας του ’90 αναλαμβάνοντας τοπογραφικές μελέτες και συντάσσοντας σχέδια για μεγάλες επενδύσεις στο νησί. Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η ΕΡΤ, ο άνδρας ασχολείτο και με εταιρεία διαχείρισης ακινήτων.

Τι ερευνούν οι αρχές

Ανάμεσα στα σενάρια που φέρεται να εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ. είναι και η πιθανότητα ο 54χρονος να είχε «ενοχλήσει» ορισμένους με την επαγγελματική του δραστηριότητα. Στη λίστα με τα άτομα που θα κληθούν να καταθέσουν, είναι τόσο συνεργάτες του όσο και συγγενείς του.

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών μπαίνουν και δύο μηνύσεις για ξυλοδαρμό, κατ’ αγνώστων, που είχε καταθέσει παλαιότερα το θύμα – το 2021 στο Χαλάνδρι και το 2022 στη Μύκονο. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, σε βίντεο η μηχανή του δράστη είχε καταγραφεί κάτω από τα γραφεία της εταιρείας τη Δευτέρα. Η Ασφάλεια έχει συγκεντρώσει πλήθος βίντεο. Κατά πληροφορίες, εξετάζεται και το ενδεχόμενο ο δράστης να είχε κάνει «πρόβες» του δολοφονικού χτυπήματος τις προηγούμενες ημέρες. Η επίθεση δεν έγινε σε «τυφλό δρόμο», σχολιάζουν αστυνομικές πηγές. 

Ψυχικό: Οι δύο εταιρείες, οι ξυλοδαρμοί και το σχέδιο της εκτέλεσης-2
Το χτύπημα σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Κρήτης και 25ης Μαρτίου

Η μοτοσικλέτα του δράστη έφερε πλαστές πινακίδες με ίδιο αριθμό που αντιστοιχούσε και σε νόμιμη πινακίδα πανομοιότυπης μηχανής που ανήκε σε ανυποψίαστο πολίτη. Ο ιδιοκτήτης της «δίδυμης» μηχανής εντοπίστηκε και εξετάστηκε από την αστυνομία η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν διαπίστωσε ουδεμία εμπλοκή με την υπόθεση. 

Τα δευτερόλεπτα του χτυπήματος

Η ώρα ήταν 8:23, στη συμβολή των οδών Κρήτης και 25ης Μαρτίου, όταν ο δράστης τον πλησίασε με ένα σκούτερ. Το θύμα βρισκόταν εκείνη τη στιγμή μέσα σε αυτοκίνητο μάρκας BMW, το οποίο ανήκει στον συνέταιρό του. Ο 54χρονος δέχθηκε τουλάχιστον δέκα από τις 15 σφαίρες. 

Οταν το χτύπημα έγινε αντιληπτό από τον συνέταιρο του θύματος, εκείνος ειδοποίησε την Αμεση Δράση για την ένοπλη επίθεση. 

Σε βίντεο ντοκουμέντο ακούγονται οι πυροβολισμοί κατά ριπάς και, έπειτα από παύση λίγων δευτερολέπτων, ο ένοπλος ρίχνει τη χαριστική βολή στον στόχο του και αποχωρεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται. 

Βίντεο από τη στιγμή των πυροβολισμών

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT