Κατ. Στεφανίδη: Τι πρέπει να πετύχω για να μη μου λέει κάθε άσχετος τι να τρώω;

Κατ. Στεφανίδη: Τι πρέπει να πετύχω για να μη μου λέει κάθε άσχετος τι να τρώω;

«Στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πως αντιμετωπίζεται η σωματική εικόνα ενός αθλητή», αναφέρει σε ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Ελληνίδα αθλήτρια

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μια μακροσκελή ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Κατερίνα Στεφανίδη μιλά για τη στάση ορισμένων προς εκείνη, αναφορικά με τη διατροφή της, στο πλαίσιο αθλητικής διοργάνωσης.  

«Το Σαββατοκύριακο, κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου, είχα μερικούς διαφορετικούς άντρες να σχολιάζουν σε εμένα το τι και το πόσο τρώω. Δεν είχα κάθε φορά εξίσου καλό αυτοέλεγχο, αλλά την τελευταία κι ενώ έτρωγα βραδινό μετά τον αγώνα μου, με όσο αυτοέλεγχο μου είχε μείνει, προσπάθησα να εξηγήσω πόσο ασέβεια είναι να λες σε μια ενήλικη γυναίκα αθλήτρια πόσο να φάει», αναφέρει αρχικά.

Διαπιστώνοντας πως «στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πως αντιμετωπίζεται η σωματική εικόνα ενός αθλητή», η Κατ. Στεφανίδη προσθέτει πως «επειδή κάποιοι προπονητές δεν ξέρουν να προπονήσουν τους αθλητές τους, όταν ο αθλητής δεν πάει καλά είναι εξαιτίας των κιλών του».

«Τι πρέπει να πετύχω σαν αθλήτρια για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και ποσό να τρώω; Να δείχνει μηδέν σεβασμό σε εμένα και στον προπονητή μου», διερωτάται η Ελληνίδα αθλήτρια.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Κατερίνας Στεφανίδη

«Γράφω αυτήν την ανάρτηση με την ελπίδα να βοηθήσω έναν άνθρωπο. Το Σαββατοκύριακο κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου είχα μερικούς διαφορετικούς άντρες (τυχαίο; μάλλον όχι) να σχολιάζουν σε εμένα το τι και το πόσο τρώω.

Δεν είχα κάθε φορά εξίσου καλό αυτοέλεγχο αλλά την τελευταία κι ενώ έτρωγα βραδινό μετά τον αγώνα μου, με όσο αυτοέλεγχο μου είχε μείνει, προσπάθησα να εξηγήσω πόσο ασέβεια είναι να λες σε μια ενήλικη γυναίκα αθλήτρια πόσο να φάει. Οχι, συγγνώμη. Σε μια γυναίκα αθλήτρια. Οχι, πάλι συγνώμη. Σε μια γυναίκα. Οχι. Σε έναν άνθρωπο οποιασδήποτε ηλικίας ή φύλου.

Στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στο πως αντιμετωπίζεται η σωματική εικόνα ενός αθλητή. Επειδή κάποιοι προπονητές δεν ξέρουν να προπονήσουν τους αθλητές τους, όταν ο αθλητής δεν πάει καλά είναι εξαιτίας των κιλών του. Τι πρέπει να πετύχω σαν αθλήτρια για να μην έχω τον κάθε άσχετο να μου λέει τι και ποσό να τρώω; Να δείχνει μηδέν σεβασμό σε εμένα και στον προπονητή μου;

Αν αυτό το ζω εγώ μετά από ότι έχω πετύχει τα τελευταία 20 χρόνια τι ζει το κάθε παιδί που περνάει εφηβεία; Ή η κάθε γυναίκα ή άντρας, αθλήτρια ή αθλητής που δεν τολμάει να αντιμιλήσει στον καθένα που δίνει την ανεπιθύμητη γνώμη του; Σκεφτομαι συχνά πως μπορώ να βοηθήσω αυτά τα παιδιά; Αυτούς τους ανθρώπους; Τι πρέπει να γίνει για μην επιτραπεί ποτέ ξανά σε κάποιους να πατήσουν το πόδι τους σε στάδιο; Καταγγελία; Μήνυση; Δεν ξέρω προσπαθώ να σκεφτώ. Αλλά περισσότερο προσπαθώ να μην σκεφτώ. Να μην σκεφτώ πόσα ταλαντούχα παιδιά σταμάτησαν τον αθλητισμό γιατί είχαν έναν τέτοιο προπονητή να τους λέει ότι δεν πετυχαίνουν τον στόχο τους γιατί ζυγίζουν ένα κιλό παραπάνω.

Νομίζετε ότι το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι οι εγκαταστάσεις; Κάνετε λάθος. Το πρόβλημα στον ελληνικό κλασικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν τη δική μου καριέρα. Αυτοί που παραλίγο να καταστρέψουν την καριέρα του Manolo. Αυτοί που αντί να μάθουν από τις επιτυχίες μας συνεχίζουν τον χαβά τους. Το πρόβλημα στον ελληνικό αθλητισμό είναι αυτοί. Αυτοί που σίγουρα κατέστρεψαν την καριέρα πολλών αθλητών και αθλητριών των οποίων δυστυχώς τα ονόματα δεν θα μάθουμε ποτέ».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT