Θάσος: Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν από κεραυνούς – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Θάσος: Δύο πυρκαγιές ξέσπασαν από κεραυνούς – Επιχειρούν και εναέρια μέσα

Δύο ξεχωριστές εστίες σε Ντα και Σκάλα Ποταμιάς αναφέρει η Πυροσβεστική

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γενική κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στη Θάσο και στην Περιφερειακή Κοινότητα Καβάλας προκάλεσαν σήμερα Τετάρτη τα ξημερώματα δύο πυρκαγιές στο νησί που οφείλονται στην έντονη κεραυνική δραστηριότητα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Οπως αναφέρεται, πρόκειται για δύο ξεχωριστές φωτιές στη Θάσο που καίνε ταυτόχρονα, και έχουν προκληθεί από κεραυνούς εξαιτίας της κακοκαιρίας στη Μακεδονία.

«Λόγω έντονης κεραυνικής δραστηριότητας στο νησί της Θάσου εκδηλώθηκαν δύο διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις, στις περιοχές Παναγιά (Ντα) και Σκάλα Ποταμιάς», επισημαίνει σε δελτίο Τύπου το Πυροσβεστικό Σώμα.

Προσθέτει ότι συνολικά στο νησί «επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, 13 οχήματα, ένα αεροσκάφος και δύο ελικόπτερα. Συνδρομή στο έργο της κατάσβεσης παρέχουν υδροφόρες Ο.Τ.Α.».

Στην ανακοίνωση της Πυροσβεστικής προστίθεται επίσης ότι στη Θάσο «μεταβαίνουν ακτοπλοϊκώς από το λιμάνι της Κεραμωτής Καβάλας 18 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ και πέντε οχήματα, καθώς και με ελικόπτερο μια ακόμη ομάδα πεζοπόρων της 7ης ΕΜΟΔΕ».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT