Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 7 ετών σε 75χρονo για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 7 ετών σε 75χρονo για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται τον Ιούνιο του 2022, όταν η παθούσα, η οποία είναι σήμερα 14 ετών, εκμυστηρεύθηκε στη δασκάλα της όσα βίωνε

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κάθειρξη επτά ετών καταδικάστηκε ένας 75χρονος ο οποίος κρίθηκε ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, με θύμα εξ αγχιστείας ανιψιά του.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης έκρινε ότι η πράξη τελέστηκε κατ’ εξακολούθηση, αναγνωρίζοντας στον 75χρονο το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Αποφάσισε δε να τον αφήσει ελεύθερο ενόψει του Εφετείου, επιβάλλοντας περιοριστικούς όρους, μεταξύ των οποίων να μην προσεγγίζει την παθούσα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται τον Ιούνιο του 2022, όταν η παθούσα, η οποία είναι σήμερα 14 ετών, εκμυστηρεύθηκε στη δασκάλα της όσα βίωνε.

Σύμφωνα με την κατάθεσή της στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων Θεσσαλονίκης της ΕΛ.ΑΣ., παρουσία παιδοψυχολόγου, οι καταγγελλόμενες πράξεις συνέβαιναν επί τουλάχιστον 2 χρόνια, τόσο στο σπίτι του ηλικιωμένου όσο και σε αποθήκη που διατηρούσε στη Θεσσαλονίκη.

Η κατάθεση της εκπαιδευτικού

Καταθέτοντας ως μάρτυρας, η εκπαιδευτικός ανέφερε ότι η ανήλικη αποφάσισε να μιλήσει την τελευταία εβδομάδα της σχολικής χρονιάς, έπειτα από μάθημα για την ανθρώπινη αναπαραγωγή.

«Εκείνη την ημέρα θεώρησα σωστό να πω στα παιδιά ότι το σώμα μας είναι ιερό κι ότι δεν αφήνουμε κανέναν να μας ακουμπάει, να μας φέρει σε δύσκολη θέση, κι αν συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να βρουν θάρρος να το πουν στους γονείς ή στους δασκάλους τους».

Οπως εξήγησε, μέσω συμμαθητριών της στις οποίες είχε «ανοιχτεί», η ανήλικη βρήκε το κουράγιο και της μίλησε, οπότε απευθύνθηκε στην Αστυνομία.

Η απολογία του 75χρονου

Απολογούμενος στο δικαστήριο, ο ηλικιωμένος αρνήθηκε την κατηγορία, υποστηρίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι η καταγγελία είναι ψευδής και έγινε με στόχο να τον βλάψουν, υποδεικνύοντας ως εμπνευστές συγκεκριμένα πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον της ανήλικης.

Σημειώνεται πως μετά την απολογία του στην ανακρίτρια είχε κριθεί προφυλακιστέος, αφέθηκε, ωστόσο, ελεύθερος αργότερα με ηλεκτρονικό «βραχιολάκι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT