Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Συνελήφθη ο χειριστής του drone

Φωτιά στα Γλυκά Νερά: Συνελήφθη ο χειριστής του drone

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα σε φυλάκιο που επικαλέστηκε ο δήμαρχος Παιανίας, η πυρκαγιά είχε προκληθεί από πτώση drone βαρέος τύπου στους πρόποδες του Υμηττού

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός 35χρονου, ως υπαίτιου για την πρόκληση της πυρκαγιάς σε δασική έκταση στα Γλυκά Νερά, προχώρησαν στελέχη της Πυροσβεστικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», ο συλληφθείς είναι ο χειριστής ενός drone που κατέπεσε στην περιοχή.

Ο δήμαρχος Παιανίας, Ισίδωρος Μάδης, είχε δηλώσει νωρίτερα στην «Κ» πως αυτόπτης μάρτυρας σε φυλάκιο, είχε περιγράψει ότι η πυρκαγιά είχε προκληθεί μετά από πτώση drone βαρέος τύπου στους πρόποδες του Υμηττού.

Η σύλληψη

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, ο άνδρας (σ.σ. χειριστής του drone) συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ.

Ο κατηγορούμενος, σε βάρος του οποίου επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο ύψους 4.675 ευρώ, κρατείται και θα οδηγηθεί την Πέμπτη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Νωρίτερα, οι Αρχές είχαν προχωρήσει σε 4 προσαγωγές ατόμων, τα οποία μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Παιανίας.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

«Συνελήφθη σήμερα, 03 Ιουλίου 2024, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από Αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., ημεδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά νερά Αττικής ενώ επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675€. Ο προαναφερόμενος κρατείται και θα οδηγηθεί αύριο ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT