Σύλληψη χειριστή drone για φωτιά στον Υμηττό

Σύλληψη χειριστή drone για φωτιά στον Υμηττό

Τέσσερα άτομα φέρονται να έκαναν δοκιμαστική πτήση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους το οποίο κατέπεσε στην βόρεια πλευρά του βουνού

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες, λίγο μετά τις 2 μ.μ., όταν εκδηλώθηκε φωτιά στα Γλυκά Νερά Αττικής, στη βόρεια πλευρά του Υμηττού. Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υπήρξε άμεση. Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, δεκαέξι εναέρια μέσα, εννέα πυροσβεστικά αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα, εκ των οποίων το ένα συντονιστικό. Συνδρομή παρείχαν επίσης εθελοντές με δικά τους οχήματα, υδροφόρες ΟΤΑ, αλλά και αστυνομικές δυνάμεις.

Στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής εστάλη, λίγη ώρα μετά την αναγγελία του συμβάντος, μήνυμα από το 112 να είναι σε ετοιμότητα. Για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκε το Αμερικανικό Κολλέγιο, που βρίσκεται στην Αγία Παρασκευή. Παράλληλα τέθηκαν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Γλυκά Νερά, στην Αγία Παρασκευή, αλλά και στην περιοχή του Παπάγου και του Βύρωνα. Οι συντονισμένες προσπάθειες κατάσβεσης αλλά και το γεγονός ότι δεν έπνεαν άνεμοι μεγάλης έντασης είχαν ως αποτέλεσμα η φωτιά να οριοθετηθεί γύρω στις 4 μ.μ.

Στο μεταξύ, φαίνεται ότι η Πυροσβεστική συνδέει την πρόκληση φωτιάς και με την πτήση drone στο εν λόγω σημείο. Ο δήμαρχος Παιανίας Ισίδωρος Μάδης δήλωσε στην «Κ» ότι, σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα σε φυλάκιο, η πυρκαγιά προκλήθηκε πιθανότατα από πτώση drone βαρέος τύπου στους πρόποδες του Υμηττού. Λίγο αργότερα η τηλεόραση του ΣΚΑΪ μετέδωσε εικόνα από ένα πεσμένο drone στην καμένη περιοχή. Οι Αρχές προχώρησαν αρχικά σε τέσσερις προσαγωγές υπόπτων, ατόμων που φέρεται να έκαναν δοκιμαστική πτήση σε drone ελληνικής κατασκευής και στρατιωτικού τύπου.

Αργά το απόγευμα αποφασίστηκε από τους αξιωματικούς της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, η σύλληψη 35χρονου ημεδαπού –χειριστή του drone– ως υπαιτίου πρόκλησης πυρκαγιάς σε δασική έκταση στην περιοχή Γλυκά Νερά Αττικής. Επιπλέον επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 4.675 ευρώ. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT