Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στη Μύκονο το Ανθρωποκτονιών

Εκτέλεση στο Ψυχικό: Στη Μύκονο το Ανθρωποκτονιών

Οι αστυνομικοί θα πάρουν καταθέσεις από συνεργάτες του τοπογράφου

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο νησί της Μυκόνου βρίσκεται από χθες κλιμάκιο αστυνομικών του τμήματος Δίωξης Ανθρωποκτονιών, στο πλαίσιο έρευνας για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου μηχανικού Παναγιώτη Στ. Αποστολή τους, να εξετάσουν και να πάρουν καταθέσεις από περίπου δέκα άτομα, άμεσους συνεργάτες του δολοφονηθέντος μηχανικού, οι οποίοι γνωρίζουν τον πρόσφατο κύκλο εργασιών του θύματος και παράγοντες του νησιού. Ελλείψει άλλων στοιχείων, εξάλλου, τα στελέχη της Ασφάλειας στρέφουν εκεί ένα μέρος της έρευνας για το κίνητρο και την ταυτότητα του δράστη.

Τα τελευταία χρόνια, το θύμα είχε επεκτείνει την επαγγελματική του δραστηριότητα και προχωρούσε σε αγοραπωλησίες ακριβών αγροτεμαχίων στο νησί.

Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, στα οποία συγκαταλέγονται μεσίτες, πολεοδόμοι, αγοραστές ακινήτων κ.ά., φέρεται να επελέγησαν από τους αστυνομικούς με βάση το περιεχόμενο της κατάθεσης που ήδη έδωσε στους ερευνητές της ΕΛ.ΑΣ. ο συνεταίρος του δολοφονηθέντος. Απαντώντας στις ερωτήσεις των αστυνομικών, ο τελευταίος φέρεται να είπε πως δεν γνώριζε εάν ο 54χρονος δεχόταν απειλές, υπέδειξε ωστόσο στους αστυνομικούς τις πρόσφατες επαγγελματικές δραστηριότητες και δοσοληψίες του τοπογράφου μηχανικού. Με βάση αυτή την κατάθεση, τα στελέχη του Ανθρωποκτονιών κατάρτισαν κατάλογο των περίπου δέκα μαρτύρων που ήδη από χθες εξετάζονται στο πλαίσιο της έρευνας.

Κρίσιμα ευρήματα πρόκειται να προκύψουν από την άρση απορρήτου στα τηλέφωνα και στους υπολογιστές του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον των Αρχών στρέφεται στο κινητό τηλέφωνο του μηχανικού, μια συσκευή tablet που χρησιμοποιούσε, όπως επίσης και τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή. Η σχετική αλληλογραφία με τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές έχει ήδη από χθες ολοκληρωθεί, με τον έλεγχο επί των ψηφιακών πειστηρίων να αναμένεται να ξεκινήσει τα αμέσως επόμενα εικοσιτετράωρα. Υπό επεξεργασία βρίσκονται και τα βίντεο από τις κάμερες ασφαλείας που λειτουργούν στο σημείο της δολοφονίας και κατέγραψαν τις κινήσεις του δράστη. Ο δολοφόνος, εξάλλου, φέρεται να είχε στήσει καρτέρι στο θύμα για περίπου μία ώρα, αδιαφορώντας για το γεγονός ότι τον κατέγραφαν δεκάδες κάμερες. Είχε άλλωστε καλύψει το πρόσωπό του με κράνος, τα χέρια του με γάντια, ενώ στο σκουρόχρωμο σκούτερ είχε τοποθετήσει πλαστή πινακίδα. Προέκυψε πάντως ότι διέφυγε προς την πλευρά του Χαλανδρίου, με τις προσπάθειες των αστυνομικών να εντοπίσουν τη μοτοσικλέτα να μην έχουν μέχρι χθες καρποφορήσει. Παρά την αρχική εκτίμηση πως πρόκειται για ερασιτεχνικό χτύπημα, από τη δεύτερη «ανάγνωση» των βίντεο της δολοφονίας, οι αστυνομικοί οδηγούνται στο συμπέρασμα ότι έχουν να κάνουν με ικανότατο εκτελεστή, που ενεργεί με ακρίβεια και ψυχραιμία.

Η ΕΛ.ΑΣ. αναζητεί το κίνητρο τις δολοφονίας στην επαγγελματική δραστηριότητα του 54χρονου. Αλλωστε, τα τελευταία χρόνια το θύμα φέρεται να είχε επεκτείνει τη δράση του και εκτός από τοπογραφικές μελέτες προχωρούσε σε αγοραπωλησίες ακριβών αγροτεμαχίων στη Μύκονο και όχι μόνο. Ορισμένα από τα σενάρια που διακινήθηκαν το πρώτο 24ωρο μετά τον φόνο φέρεται να διαψεύδονται, ενώ άλλα προκρίνονται. Κοινή συνισταμένη αυτών είναι ότι ηθικός αυτουργός είναι άτομο που θεωρεί ότι ζημιώθηκε από την επαγγελματική δραστηριότητα του 54χρονου, αποφασίζοντας να εκδικηθεί με αίμα. Δεν έχει ακόμη αποκλειστεί το ενδεχόμενο και του προσωπικού κινήτρου, εκδοχή πάντως που δεν συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT