Κακοκαιρία: Η βροχή έφερε προβλήματα – Εγκλωβισμοί οδηγών, πεσμένα δέντρα

Κακοκαιρία: Η βροχή έφερε προβλήματα – Εγκλωβισμοί οδηγών, πεσμένα δέντρα

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σειρά προβλημάτων έχει προκαλέσει το κύμα κακοκαιρίας. Στη λεωφόρο Ερυθραίας, κοντά σε υπόγεια διάβαση, εγκλωβίστηκε οδηγός στο όχημά του. Επιτόπου σπεύδει η πυροσβεστική.

Επίσης σε Αγιο Στέφανο, Δροσιά και Νέα Ερυθραία υπάρχουν πολλές κλήσεις στην Πυροσβεστική για πεσμένα δέντρα, ενώ γίνονται αντλήσεις υδάτων σε σπίτια στην Εκάλη και την Ανοιξη.

Κλειστή αυτή την ώρα είναι η λεωφόρος Σταμάτας, ενώ υπάρχουν πληροφορίες για πλημμυρισμένα αυτοκίνητα.

Νωρίτερα, υπήρξε ολιγόλεπτη διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στον παράδρομο της Νέας Εθνικής Οδού Αθηνών – Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Βαρυμπόμπη, στο ύψος του Αγίου Στεφάνου. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της έντονης κεραυνικής δραστηριότητας σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι εκδηλώθηκαν διαφορετικές εστίες πυρκαγιάς σε δασικές εκτάσεις. Κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Μήνυμα από το 112

Ηχησε το προειδοποιητικό «112» στην Αττική αναφορικά με τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τα οποία αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους μέσα στην ημέρα. 

Συγκεκριμένα, η Πολιτική Προστασία καλεί τους πολίτες της Αττικής να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους από το μεσημέρι σήμερα έως και τις πρώτες βραδινές ώρες, λόγω ισχυρών βροχών και καταιγίδων που αναμένονται στο λεκανοπέδιο.

Το Eκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε στις 2 Ιουλίου επικαιροποιείται σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, παρότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό δελτίο, επισημαίνεται ότι οι καταιγίδες σε τοπικό επίπεδο θα έχουν υψηλή ραγδαιότητα, μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις χωρίς απαραίτητα να συνοδεύονται από μεγάλα ύψη υετού.

Πιο αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες σήμερα θα επηρεάσουν:

α. Την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως τους νομούς Θεσσαλονίκης – Χαλκιδικής), καθώς και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου έως νωρίς το απόγευμα.

β. Τη Θεσσαλία και τις Σποράδες έως το απόγευμα.

γ. Την κεντρική και την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια έως αργά το απόγευμα. Επισημαίνεται ότι σε τοπικό επίπεδο στην Αττική η ραγδαιότητα των φαινομένων θα είναι υψηλή, με μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT