Χίος: Ποινή φυλάκισης σε 63χρονο για τη φωτιά στη Σιδηρούντα

Χίος: Ποινή φυλάκισης σε 63χρονο για τη φωτιά στη Σιδηρούντα

Κρίθηκε ένοχος για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκισης. Σε βάρος του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενοχος για πρόκληση πυρκαγιάς από αμέλεια κρίθηκε ένας 63χρονος στη Χίο, αναφορικά με τη μεγάλη φωτιά στη Σιδηρούντα, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να καούν χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης και καλλιεργειών.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, μετά από πρόταση της εισαγγελέως για ενοχή του κατηγορουμένου χωρίς την αναγνώριση ελαφρυντικών, τον καταδίκασε σε τρία χρόνια φυλάκισης.

Παράλληλα, του επέβαλε πρόστιμο ύψους 10.000 ευρώ, καθώς και δικαστικά έξοδα 600 ευρώ. Μέχρι να εξεταστεί η έφεση που ασκήθηκε, ο 63χρονος θα παραμείνει στη φυλακή.

Μαρτυρίες

Μάρτυρες ανέφεραν στο δικαστήριο ότι είδαν τον 63χρονο να απομακρύνεται από την επίμαχη περιοχή, όπου βρίσκεται ακίνητο ιδιοκτησίας του, όταν ο καπνός από τη φωτιά ήταν πλέον έντονος.

Η πλευρά του κατηγορουμένου υποστήριξε ότι βρέθηκε εκεί προκειμένου να πραγματοποιήσει αγροτικές εργασίες.

Επιβαρυντικά λειτούργησε το γεγονός ότι δεν ειδοποίησε απευθείας την Πυροσβεστική, καθώς και το ότι, αν και έφερε εγκαύματα, δε μετέβη αμέσως στο νοσοκομείο.

Καταλυτικό ρόλο έπαιξε και η κατάθεση ζευγαριού που ανέφερε ότι όταν συναντήθηκε με τον κατηγορούμενο, ο τελευταίος προσπάθησε να απομακρυνθεί φανερά συγχυσμένος.

Σε ερώτηση του μάρτυρα προς τον κατηγορούμενο, αν αυτός έβαλε τη φωτιά, εκείνος φέρεται να απάντησε «ναι, έφυγε σπινθήρας από το τσαπάκι».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT