Φυλακές Ιωαννίνων: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Φυλακές Ιωαννίνων: Σε διαθεσιμότητα αστυνομικός για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, όπως ανακοίνωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ.

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ο αστυνομικός που συνελήφθη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε ναρκωτικά, κινητά και χρήματα στις φυλακές Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Υπενθυμίζεται πως εκτός από τον αστυνομικό, στο πλαίσιο της μεγάλης αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποίησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθησαν ακόμα επτά άτομα, μεταξύ των οποίων τρεις σωφρονιστικοί υπάλληλοι και δύο έγκλειστοι.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται τον περασμένο Ιανουάριο, έπειτα από καταγγελία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης. Αμεσα έγιναν έρευνες και διαπιστώθηκε η δράση της, η έναρξη της οποίας τοποθετείται χρονικά τον Απρίλιο του 2023, αν όχι παλαιότερα.

Το Σωφρονιστικό Κατάστημα Ιωαννίνων αποτελούσε τη «βάση» της οργάνωσης, καθώς εκεί κρατείται ο «αρχηγός», καταδικασμένος για πλήθος κακουργημάτων. Υπό τον συντονισμό του «αρχηγού», ο οποίος ήταν γνωστός με το προσωνύμιο «Modi», ένας 18χρονος είχε αναλάβει τη διακίνηση των ναρκωτικών στην Κέρκυρα.

Ο αστυνομικός καθώς και μια 23χρονη, ήταν μεσάζοντες. Παραλάμβαναν τα χρηματικά ποσά και τα παρέδιδαν στον «αρχηγό», είτε σε απευθείας συναντήσεις μαζί του στις φυλακές είτε μέσω κατάθεσης στον λογαριασμό του.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT