Δολοφονία στο Ψυχικό: Ερευνες από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Δολοφονία στο Ψυχικό: Ερευνες από την Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

«Χαρτογραφούν» την περιουσιακή κατάσταση του θύματος αναζητώντας πιθανά στοιχεία που θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη. Στο μικροσκόπιο, όχι μόνο οι εταιρείες του 54χρονου, αλλά και όλων των συνεργατών του.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο «μικροσκόπιο» της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος έχει μπει όλη η οικονομική δραστηριότητα του 54χρονου τοπογράφου που δολοφονήθηκε το πρωί της Τρίτης στο Ψυχικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εν λόγω Αρχή, υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπο Βουρλιώτη χαρτογραφεί ήδη όλη την περιουσιακή κατάσταση του θύματος αναζητώντας πιθανά στοιχεία που θα συνδράμουν στις έρευνες για την αποκάλυψη του δράστη.

Ρεπορτάζ της ΕΡΤ αναφέρει ότι ερευνώνται όχι μόνο οι προσωπικές εταιρείες που διέθετε το θύμα αλλά και όλων των συνεργαζόμενων οντοτήτων και φυσικών προσώπων που είχαν σχέση συνεργασίας με τον 54χρονο.

«Καθαρά» τα δύο όπλα του εκτελεστή

Oπως προέκυψε από τη βαλλιστική εξέταση αλλά και από το οπτικό υλικό, ενώ αρχικά υπήρχε η εντύπωση ότι ο δράστης χρησιμοποίησε δύο γεμιστήρες, τελικά προκύπτει ότι είχε δύο διαφορετικά εννιάρια πιστόλια, τα οποία έφερε στο τσαντάκι μέσης και τα χρησιμοποίησε σε βάρος του θύματος πριν αυτό προλάβει να αντιδράσει. 

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, τα εν λόγω όπλα δεν έχουν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε άλλη εγκληματική ενέργεια.

Με βάση την ιατροδικαστική έκθεση, εντοπίστηκαν περίπου 35 με 40 διαμπερή τραύματα στο σώμα, στο κεφάλι και στο πόδι του 54χρονου θύματος. Ο ιατροδικαστής εντόπισε 15 και πλέον πύλες εισόδου και αντίστοιχες πύλες εξόδου, στοιχείο που δείχνει ότι σχεδόν όλες οι σφαίρες που έριξε ο δολοφόνος βρήκαν στόχο.

Ερευνούν το λάπτοπ του 54χρονου – Κλιμάκιο στη Μύκονο

Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι έρευνες και οι καταθέσεις σε Μύκονο και Αθήνα. Κλιμάκιο των ανθρωποκτονιών έχει πάρει καταθέσεις από επιχειρηματίες με τους οποίους συνεργαζόταν το θύμα στη Μύκονο.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το σπίτι που διέμενε ο 54χρονος τοπογράφος όταν επισκεπτόταν τη Μύκονο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι ερευνητές εντόπισαν έναν φορητό υπολογιστή του θύματος, ο οποίος έχει μεταφερθεί για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT