Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και νησιά το Σάββατο

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και νησιά το Σάββατο

Στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκονται Αττική, νότια Εύβοια, Κυκλάδες, νησιά του ανατολικού Αιγαίου και περιοχές στη νότια Πελοπόννησο. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι που αναμένεται να φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς προβλέπεται για το Σάββατο σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως φαίνεται από τον Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, στην κατηγορία κινδύνου 3 βρίσκεται η Αττική, η νότια Εύβοια, οι Κυκλάδες, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, καθώς και περιοχές στη νότια Πελοπόννησο.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι που αναμένεται να φτάσουν έως και τα 7 μποφόρ.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε Αττική και νησιά το Σάββατο-1

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 και στα ανατολικά 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως στα δυτικά. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 33 με 35 βαθμούς και κατά τόπους στα δυτικά τους 36 βαθμούς.

Στη νησιωτική χώρα η θερμοκρασία θα φτάσει τους 30 με 32 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, τη νότια Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 33 με 34 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT