Θεσσαλονίκη: Δεσμεύτηκαν 2,3 τόνοι καυσίμων – 4 συλλήψεις

Θεσσαλονίκη: Δεσμεύτηκαν 2,3 τόνοι καυσίμων – 4 συλλήψεις

Οι συλληφθέντες αποθήκευαν και διακινούσαν παράνομα ποσότητες υγρών καυσίμων, χωρίς άδεια και παραστατικά

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη τεσσάρων ατόμων, τα οποία δραστηριοποιούνται σε επιχειρήσεις διακίνησης και εμπορίου υγρών καυσίμων προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα εν λόγω άτομα, όπως διαπιστώθηκε, αποθήκευαν και διακινούσαν παράνομα ποσότητες υγρών καυσίμων, χωρίς άδεια και παραστατικά.

Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνεται ιδιοκτήτρια πρατηρίου καυσίμων, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων με δραστηριότητα τις μεταφορές πετρελαϊκών προϊόντων και εμπορευμάτων καθώς και ένας οδηγός βυτιοφόρου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του εθνικού τελωνειακού κώδικα και της νομοθεσίας για την οργάνωση της αγοράς πετρελαιοειδών.

Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία και έλεγχος, που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή υπαλλήλων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας Τελωνείων (ΕΛ.Υ.Τ.).

Ειδικότερα, κατά τις έρευνες σε οικία, όχημα και αποθηκευτικούς χώρους στο εν λόγω πρατήριο υγρών καυσίμων, βρέθηκαν συνολικά 2 τόνοι και 351 λίτρα υγρών καυσίμων.

«Οι εν λόγω ποσότητες δεσμεύτηκαν από την ΕΛ.Υ.Τ. και λήφθηκαν δείγματα, προκειμένου να αποσταλούν για εξέταση στην αρμόδια Χημική Υπηρεσία. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και παραπέμφθηκαν στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης», σημειώνει η ΕΛ.ΑΣ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT