Αντώνης Ρέμος: «Δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις»

Αντώνης Ρέμος: «Δεν με κάλεσαν ποτέ για εξηγήσεις»

Τι δηλώνει ο Αντώνης Ρέμος, ο οποίος φέρεται ότι απέκρυψε εισόδημα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ

2' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πρόσχημα την αγοραπωλησία μιας εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο γνωστός τραγουδιστής Αντώνης Ρέμος φέρεται να απέκρυψε εισόδημα ύψους 1,3 εκατ. ευρώ. Αυτό τουλάχιστον φέρεται να διαπίστωσε η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, που ήλεγξε τα φορολογικά στοιχεία του καλλιτέχνη. Η έρευνα ξεκίνησε πριν από αρκετούς μήνες και τα ευρήματα αυτής αποτυπώθηκαν σε 20σέλιδο πόρισμα. Υπεβλήθη στην εισαγγελία πρωτοδικών την 11η Ιουνίου, με τον φάκελο της υπόθεσης να χρεώνεται σε εισαγγελέα προ μιας εβδομάδας. Πηγές κοντά στην έρευνα αναφέρουν ότι στον τραγουδιστή κατεβλήθη ένα ποσό που προσεγγίζει το 1,3 εκατ. ευρώ, προκειμένου να προβεί για λογαριασμό τρίτου προσώπου, που δραστηριοποιείται στον χώρο των ΑΠΕ, στην αγορά μιας ενεργειακής εταιρείας (σ.σ. Αιολικά Πάρκα). Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι παρότι η αγοραπωλησία δεν ολοκληρώθηκε, τα χρήματα που είχαν περιέλθει στην κατοχή του τραγουδιστή δεν δηλώθηκαν στην εφορία. Αντ’ αυτού ένα ποσό δόθηκε υπό μορφήν άτυπου δανείου σε γνωστό επιχειρηματία και καλό φίλο του τραγουδιστή. Ο τελευταίος, σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ελέγχεται για ξέπλυμα χρήματος. Η Αρχή θεωρεί τις συγκεκριμένες δοσοληψίες «μεθόδευση» με στόχο τη φοροαποφυγή και γι’ αυτό, δυνάμει του πορίσματός της, προχώρησε στη δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων του τραγουδιστή μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ.

Πλην της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος, ο τραγουδιστής πρόκειται να κληθεί να παράσχει εξηγήσεις για τα αδικήματα της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο. Και αυτό διότι φέρεται να έχει μέχρι σήμερα (μη εξυπηρετούμενες) οφειλές από παλαιότερη ενασχόλησή του με τη διοίκηση ποδοσφαιρικής ανώνυμης εταιρείας. Τέλος, αρμόδιες πηγές ενημέρωσης σημειώνουν ότι στο πλαίσιο ελέγχου της Αρχής διαπιστώθηκε αναντιστοιχία ανάμεσα στο ετήσιο εισόδημα του τραγουδιστή, όπως αυτό αποτυπώνεται στις ετήσιες δηλώσεις εισοδήματος και τις πραγματικές εισροές. Τα παραπάνω πάντως αμφισβητεί ο Αντώνης Ρέμος. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει: «Εδωσα άμεσα εντολή στους πληρεξούσιους δικηγόρους μου, Στάθη Μπακάλη και Μιχάλη Δημητρακόπουλο, να καταθέσουν αίτηση, ώστε να κληθώ –τάχιστα– να δώσω εξηγήσεις, να πληροφορηθώ γιατί κατηγορούμαι και να αντικρούσω τις αποδιδόμενες κατηγορίες. Εναντι του νόμου είμαστε όλοι ίσοι, οι διαρροές, όμως, ψευδών πληροφοριών εις βάρος μου είναι θεσμικό ατόπημα και παραβιάζουν τον ποινικό νόμο. Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Ολως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του COVID, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους. Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος. Θα συνεχίσω κανονικά να εργάζομαι και δεν θα ακυρώσω καμιά συναυλία, γιατί από αυτές ζουν δεκάδες εργαζόμενοι. Θα ανταποκριθώ στο ακέραιο σε κάθε ελεγκτική διαδικασία και προσμένω την αρχειοθέτηση της υπόθεσής μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT