Αντώνης Ρέμος: Τα δανεικά και το deal για εταιρεία αιολικών πάρκων

Αντώνης Ρέμος: Τα δανεικά και το deal για εταιρεία αιολικών πάρκων

Ο φάκελος για πιθανή φοροδιαφυγή ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ συνδέεται με αγοραπωλησία εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αφού ο γνωστός τραγουδιστής έχει εισπράξει χρήματα από επιχειρηματία για να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πληροφορίες για τις έρευνες σε βάρος του τραγουδιστή Αντώνη Ρέμου, για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος, έφερε στο φως ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ. 

Ο φάκελος για πιθανή φοροδιαφυγή ύψους 1,3 εκατομμυρίων ευρώ συνδέεται με την αγοραπωλησία εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αφού ο γνωστός τραγουδιστής έχει εισπράξει χρήματα από επιχειρηματία που δραστηριοποιούνταν στον τομέα της ενέργειας προκειμένου να αγοράσει εταιρεία αιολικών πάρκων, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Η συναλλαγή όμως δεν ολοκληρώθηκε και, όπως διαπιστώθηκε από την Αρχή, ο γνωστός τραγουδιστής φαίνεται να κράτησε τα χρήματα μη δηλώνοντάς τα στις φορολογικές του δηλώσεις. Για την Αρχή οι παραπάνω ενέργειες συνιστούν μεθόδευση και για τον λόγο αυτό προχώρησε στη δέσμευση της περιουσίας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο τηλεοπτικός σταθμός, ο Αντώνης Ρέμος φέρεται να έδωσε μέρος αυτών των χρημάτων σε επιχειρηματία, φίλο του, υπό μορφή δανείου. Ο εν λόγω επιχειρηματίας επίσης ελέγχεται από την Αρχή.

Αναντιστοιχία φέρεται να διαπιστώθηκε και μεταξύ δηλωθέντος εισοδήματος 50.000 ευρώ (συν μετοχές από μερίσματα σε εταιρείες που κατέχει), και των εκτιμώμενων πραγματικών εισροών.

 

Η Αρχή αποτυπώνει τα συμπεράσματά της σε ένα πόρισμα 20 σελίδων που υπέβαλε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών στις 11 Ιουνίου.

O δικηγόρος του, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δήλωσε πως ο τραγουδιστής «δεν θέλει ιδιαίτερη μεταχείριση, ό,τι ισχύει για όλους τους Ελληνες θέλει να ισχύσει και για εκείνον».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Αντώνης Ρέμος εκφράζει τη λύπη του επειδή δεσμεύτηκαν οι λογαριασμοί του. «Αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να κάνει ούτε ένα ευρώ ανάληψη, δηλαδή τις ανάγκες που έχει να καλύψει για την οικογένειά του, για τους συνεργάτες του. Θα πρέπει να δανειστεί, τα πάντα δεσμεύτηκαν και δε γνωρίζει τον λόγο», αναφέρει ο κ. Δημητρακόπουλος.

«Δεν είμαι κατηγορούμενος, είμαι ερευνώμενος»

Ο Αντώνης Ρέμος ανακοίνωσε πως έδωσε εντολή στους δικηγόρους του να προβούν στις σχετικές διαδικασίες ώστε να πληροφορηθεί για την έρευνα περί φοροδιαφυγής και να δώσει εξηγήσεις, «αντικρούοντας τις αποδιδόμενες κατηγορίες». 

Χθες, το Αθηναϊκό Πρακτορείο είχε μεταδώσει πως ο οικονομικός εισαγγελέας είχε διατάξει έρευνα για «μεγάλου οικονομικού αντικειμένου φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρημάτων», σε βάρος γνωστού τραγουδιστή, για ποσό ύψους 1,5 εκατ. ευρώ. 

Ο Αντ. Ρέμος αρνείται πως έχει διαπράξει οποιαδήποτε παρανομία. «Κατηγορηματικά δεν έχω διαπράξει ποτέ φοροδιαφυγή, έχω δε δεχθεί πολλούς ελέγχους από τις φορολογικές αρχές χωρίς να διαπιστωθεί τυχόν παραβατική συμπεριφορά μου. Oλως παραπλανητικώς η μεμονωμένη περίπτωση μιας φορολογικής δήλωσης, που συνδέεται με την περίοδο του Covid, όταν και όλα ήταν κλειστά, φέρεται ως δήθεν κανόνας, ενώ καταβάλλω ως φυσικό πρόσωπο και μέσω εταιρειών συμφερόντων μου μεγάλα ποσά σε φόρους», σημειώνει μεταξύ άλλων ο γνωστός καλλιτέχνης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT