Φωτιά: Μήνυμα από το 112 στην Πρέβεζα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στη Λέσβο

Φωτιά: Μήνυμα από το 112 στην Πρέβεζα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στη Λέσβο

Ισχυρές δυνάμεις επιχειρούν στο μέτωπο στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου του δήμου Ζηρού. Εστάλη στους κατοίκους της περιοχής προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε δασική έκταση στην περιοχή Γέφυρα Καλογήρου του δήμου Ζηρού στην Πρέβεζα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14:50 και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 5ης ΕΜΟΔΕ και 22 οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν 5 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Στο σημείο βρίσκονται εθελοντές πυροσβέστες και μηχανήματα έργου.

Φωτιά: Μήνυμα από το 112 στην Πρέβεζα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στη Λέσβο-1

Πριν λίγο εστάλη στους κατοίκους της περιοχής προειδοποιητικό μήνυμα μέσω του 112 καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθούν τις οδηγίες των Αρχών. Ειδικότερα, το μήνυμα αναφέρει: «Δασική πυρκαγιά στη Φιλιππιάδα του δήμου Ζηρού Πρέβεζας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Φωτιά: Μήνυμα από το 112 στην Πρέβεζα – Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις στη Λέσβο-2

Πυρκαγιά στον Ασπρόπυργο – Επιχειρούν δύο ελικόπτερα

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σε χαμηλή βλάστηση στη θέση Ρουπάκι στον Ασπρόπυργο. Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 38 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 1ης ΕΜΟΔΕ και 12 οχήματα και από αέρος δύο ελικόπτερα.

Φωτιά ξέσπασε και εντός της Αλβανίας, πλησίον των ελληνοαλβανικών συνόρων, σε απόσταση περίπου 2 χλμ από τη Λωρίδα Σαγιάδας. Στο σημείο βρίσκονται δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας για επιτήρηση.

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στη Λέσβο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η φωτιά σε δασική έκταση πολύ κοντά στο χωριό Κάπη, Μανταμάδου, στη βόρεια Λέσβο που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι. Στην περιοχή παραμένουν ισχυρές δυνάμεις.

Στην κατάσβεση συμμετείχαν 52 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος της 12ης ΕΜΟΔΕ και 13 οχήματα, οκτώ αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Υπό μερικό έλεγχο σε Βοιωτία, Ναυπακτία, Μεσσηνία

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση στην περιοχή Ελλοπία Βοιωτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 11:00 και έκαιγε ξερά χόρτα μέσα σε ελαιοπερίβολο.

Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 4ης ΕΜΟΔΕ, δέκα οχήματα και από αέρος ένα ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ και μηχανήματα έργου.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Τερψιθέα Ναυπακτίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 16.18 βόρεια της περιοχής Τερψιθέα χωρίς ωστόσο να απειλείται ο οικισμός.

Οπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική η φωτιά έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο και για την κατάσβεσή της επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 6ης ΕΜΟΔΕ και 10 οχήματα ενώ από αέρος συνδράμει 1 ελικόπτερο. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε τέλος η πυρκαγιά που ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση και στην περιοχή Αριοχώρι Μεσσηνίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 14.00 και έκαιγε ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος της 9ης ΕΜΟΔΕ, 9 οχήματα και από αέρος 3 αεροσκάφη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT