Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις – Εως πότε θα διαρκέσουν

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις – Εως πότε θα διαρκέσουν

Προαιρετικά ανοιχτά τα καταστήματα στις 14 Ιουλίου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινούν σήμερα οι θερινές εκπτώσεις και ολοκληρώνονται το Σάββατο 31 Αυγούστου 2024.

Σύμφωνα με τον ισχύοντα νόμο, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν προαιρετικά στις 14 Ιουλίου, την πρώτη Κυριακή της περιόδου των εκπτώσεων, με το πλαίσιο ωραρίου να καθορίζεται από 11.00 έως 20.00.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, στόχος του λιανικού εμπορίου για το φετινό καλοκαίρι είναι ο συνολικός τζίρος Ιουλίου και Αυγούστου να κινηθεί πάνω από τον περυσινό πήχη των 7 δισ. ευρώ, ενώ εκτιμάται ότι τα ποσοστά των εκπτώσεων στο ξεκίνημα θα κυμανθούν από 30% έως 50% και προς το τέλος της δίμηνης εκπτωτικής περιόδου ίσως φτάσουν και στο 70%.

Υπενθυμίζεται ότι οι πέντε κλάδοι του λιανικού εμπορίου με τη μεγαλύτερη συμμετοχή στον κύκλο εργασιών των θερινών εκπτώσεων είναι ο κλάδος των ενδυμάτων και των υποδημάτων σε ειδικευμένα καταστήματα, ο κλάδος των καλλυντικών και των φαρμακευτικών ειδών, ο κλάδος των ρολογιών και των κοσμημάτων, ο κλάδος των επίπλων και του οικιακού εξοπλισμού και ο κλάδος ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT