Βίντεο ντοκουμέντο από την έναρξη της φωτιάς στον Μαραθώνα

Βίντεο ντοκουμέντο από την έναρξη της φωτιάς στον Μαραθώνα

Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή που ξεσπά η σημερινή φωτιά στον Μαραθώνα έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Βλέπουμε την έναρξη της πυρκαγιάς που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι στον Μαραθώνα, την επικίνδυνη εξέλιξή της και την άμεση επέμβαση τριών ελικοπτέρων και επίγειων δυνάμεων και την οριοθέτησή της μέσα σε μόλις 20 λεπτά», αναφέρει αρχικά ο υπουργός.

«Ο κρατικός μηχανισμός είναι πάντα σε αυξημένη εγρήγορση. Οι επόμενες ημέρες θα είναι πολύ δύσκολες λόγω των επικίνδυνων καιρικών συνθηκών. Ξηρασία, πολύ υψηλές θερμοκρασίες και ισχυροί άνεμοι μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και μια σπίθα σε ανεξέλεγκτη πυρκαγιά. Κάνω έκκληση στους πολίτες για μεγάλη προσοχή και μεγάλη υπευθυνότητα», προσθέτει.

Υπενθυμίζεται ότι η φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Δευτέρας στην περιοχή Βρανά Μαραθώνα και για την κατάσβεσή της υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT