Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι κινήσεις του σκούτερ

Ψυχικό: Στο μικροσκόπιο των Αρχών οι κινήσεις του σκούτερ

Τα στοιχεία που συνδέουν κατά την αστυνομία τον 44χρονο συλληφθέντα με τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό

3' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επέκταση της δραστηριότητας του τοπογράφου μηχανικού Παναγιώτη Στάθη στο real estate και στις αγοραπωλησίες οικοπέδων στη Μύκονο εστιάζουν, μεταξύ άλλων, τις έρευνές τους οι αστυνομικές αρχές για να εντοπίσουν το κίνητρο και τον ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του. Ο 44χρονος με το βαρύ ποινικό παρελθόν, που έχει συλληφθεί για την ανθρωποκτονία, αρνείται κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, υπάρχει οπτικό υλικό που τον συνδέει με το σκούτερ το οποίο εμφανίζεται στον τόπο του εγκλήματος.

Το σκουρόχρωμο σκούτερ που χρησιμοποίησε ο δράστης έφερε πλαστή πινακίδα κυκλοφορίας. Τα στοιχεία αντιστοιχούσαν σε παρόμοιου τύπου μαύρο όχημα το οποίο ήταν σταθμευμένο στις Αχαρνές, ενώ ο κάτοχός του απουσίαζε εκτός Αττικής. Εξετάζοντας το διαθέσιμο υλικό από κάμερες ασφαλείας οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι το σκούτερ με τις πλαστές πινακίδες είχε κινηθεί σε οδούς κοντά στην εταιρεία του θύματος στο Νέο Ψυχικό μία ημέρα πριν από την τέλεση της ανθρωποκτονίας. Τότε, όπως και στις 2 Ιουλίου, την ημέρα του εγκλήματος, το δίκυκλο είχε ξεκινήσει και είχε καταλήξει σε υπόγειο χώρο στάθμευσης συγκροτήματος κατοικιών στο Μαρούσι.

Σε αυτό το συγκρότημα διαμένει η αδελφή του 44χρονου συλληφθέντος. Του είχε παραχωρήσει τηλεχειριστήριο για την πρόσβαση στον χώρο στάθμευσης και κλειδί της αποθήκης της, όπως αναφέρεται στη δικογραφία. Η ίδια κατέθεσε ότι ο κατηγορούμενος είχε επισκεφθεί το διαμέρισμά της μόνο μία φορά πριν από ένα χρόνο. Από το οπτικό υλικό που εξέτασαν οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι λίγο πριν από την έξοδο και μετά την επιστροφή του σκούτερ στον ίδιο χώρο στάθμευσης εισερχόταν και εξερχόταν μια μηχανή μεγαλύτερου κυβισμού, μάρκας BMW. Παρότι ο δράστης της δολοφονίας και ο οδηγός της μηχανής δεν ήταν ντυμένοι με τα ίδια ρούχα, οι αστυνομικοί εκτιμούν ότι μεσολαβούσε ικανός χρόνος για την αλλαγή του ρουχισμού μέσα στο πάρκινγκ.

Την ημέρα της δολοφονίας η BMW εισήλθε στον χώρο στάθμευσης στις 07.02 και 12 λεπτά αργότερα εξήλθε το σκούτερ, το οποίο επέστρεψε στο πάρκινγκ στις 08.32. Στις 09.05 αναχώρησε από εκεί η μηχανή μεγάλου κυβισμού. Την επόμενη ημέρα της δολοφονίας εισήλθε στον ίδιο χώρο ένα αυτοκίνητο και έπειτα από τρία λεπτά αποχώρησε μαζί με το σκούτερ προς άγνωστη κατεύθυνση.

Η μηχανή BMW, σύμφωνα με τη δικογραφία, έχει τα ίδια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά με εκείνη που χρησιμοποιεί ο 44χρονος συλληφθείς. Βρέθηκε σε χώρο στάθμευσης στο Νέο Ψυχικό, σε πολυκατοικία στην οποία διαμένει ο κατηγορούμενος μαζί με τη σύντροφό του. Στην ίδια πολυκατοικία έχει γραφεία μια κατασκευαστική εταιρεία. Υπάλληλος και στελέχη της εταιρείας κατέθεσαν ότι, εκτός από τη μηχανή μεγάλου κυβισμού, τον τελευταίο μήνα στην ίδια θέση στάθμευσης έβλεπαν και μια μοτοσικλέτα τύπου σκούτερ. Αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλέξουν το καταγραφικό μηχάνημα από τις κάμερες ασφαλείας της κατασκευαστικής εταιρείας αλλά διαπίστωσαν ότι είχε αφαιρεθεί.

Την ύπαρξη μικρότερου δικύκλου ανέφερε στους αστυνομικούς και η σύντροφος του κατηγορουμένου λέγοντας ότι «τις τελευταίες ημέρες δεν είναι άλλο στο πάρκινγκ». Από την έρευνα στην οικία του 44χρονου βρέθηκαν ένα γκρι αθλητικό σορτσάκι που μοιάζει με εκείνο που φοράει ο οδηγός της BMW στο κατασχεθέν οπτικό υλικό, δύο μπουφάν μηχανής και μια ζώνη με ενσωματωμένη θήκη όπλου.

Με παρελθόν

Ο συλληφθείς, σύμφωνα με τη δικογραφία, είχε εμπλακεί σε υποθέσεις οργανωμένου εγκλήματος με συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση η οποία συνδέεται με ανθρωποκτονίες, αρπαγές, εκβιάσεις και τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών. Είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, απρόκλητη σωματική βλάβη, απειλή και παράβαση του νόμου περί όπλων και είχε φυλακιστεί. Αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη για την ανθρωποκτονία του τοπογράφου μηχανικού Παναγιώτη Στάθη.

Το θύμα της δολοφονικής επίθεσης είχε επικεντρώσει την επαγγελματική του ενασχόληση στη Μύκονο, όπου μετέβαινε σχεδόν κάθε εβδομάδα. Τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με όσα δήλωσε άτομο του φιλικού του περιβάλλοντος στις αστυνομικές αρχές, ο τοπογράφος είχε μετακομίσει για λόγους ασφαλείας, καθώς στο παρελθόν είχε δεχθεί επίθεση από άγνωστο άτομο έξω από το προηγούμενο σπίτι του στο Χαλάνδρι. Στο σημείο της δολοφονίας, έξω από το γραφείο του θύματος, εντοπίστηκαν 20 κάλυκες, οι 16 αντιστοιχούσαν σε ένα όπλο και οι υπόλοιποι τέσσερις σε δεύτερο πιστόλι που χρησιμοποίησε ο δράστης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT