Κεφαλονιά: Ανήλικοι σε ομάδα που λήστεψε αλλοδαπούς

Κεφαλονιά: Ανήλικοι σε ομάδα που λήστεψε αλλοδαπούς

Ακόμα ένας 16χρονος αναζητείται ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 16 έως 20 ετών συνελήφθησαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κεφαλονιά καθώς επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς, τους προκάλεσαν σωματικές βλάβες και τους αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο και χρήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στην πλατεία του Αργοστολίου, ομάδα 10 περίπου ατόμων –αρχικά– επιτέθηκε σε τέσσερις αλλοδαπούς, ηλικίας 21 έως 25 ετών, χτυπώντας τους τόσο με τα χέρια και τα πόδια, όσο και με τη χρήση μεταλλικής ράβδου και στη συνέχεια τους αφαίρεσαν ένα κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 200 ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή στις παραπάνω πράξεις, των τεσσάρων συλληφθέντων και ενός ακόμη 16χρονου επίσης ημεδαπού, που αναζητείται, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δραστών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της ληστείας κατά συναυτουργία και της πρόκλησης επικίνδυνων και απλών σωματικών βλαβών από κοινού, ενώ ένας εκ των συλληφθέντων, ένας 17χρονος, κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου, στο πλαίσιο της οποίας βρέθηκε το αφαιρεθέν κινητό τηλέφωνο, το οποίο επιστράφηκε στον κάτοχό του. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κεφαλληνίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT