Πυρκαγιά στην Υδρα: Το πόρισμα φωτίζει λάθη και παραλείψεις αρμοδίων

Πυρκαγιά στην Υδρα: Το πόρισμα φωτίζει λάθη και παραλείψεις αρμοδίων

Για τον αρχιπύραρχο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και στελέχη του λιμεναρχείου Υδρας γίνεται λόγος για κατάχρηση εξουσίας και παράλειψη καθήκοντος

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λάθη και παραλείψεις αρμοδίων στην υπόθεση πυρκαγιάς στην Υδρα και τους χειρισμούς που επακολούθησαν αναφορικά με τη θαλαμηγό με τους Καζάκους επιβάτες, αποκαλύπτει το πόρισμα της προκαταρκτικής έρευνας.

Για τον αρχιπύραρχο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού και στελέχη του λιμεναρχείου Υδρας γίνεται λόγος για κατάχρηση εξουσίας και παράλειψη καθήκοντος, όπως μεταδίδει ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ.

Στο πλαίσιο της έρευνας διαπιστώθηκε ότι η πυροσβεστική υπηρεσία Γαλατά δεν ανέλαβε την υπόθεση, παρ‘ ότι το περιστατικό συνέβη στην ακτίνα ευθύνης της. Παράλληλα, σύμφωνα με σχετικά έγγραφα, το λιμεναρχείο Υδρας ενημερώθηκε από παραπλέον σκάφος της επίμαχης θαλαμηγού ότι «είτε το πλήρωμα είτε οι επιβάτες» είχαν εμπλακεί στο περιστατικό, αλλά το σκάφος που έφτασε εκεί ούτε ακινητοποίησε τη θαλαμηγό, ούτε προέβη σε έρευνα. 

Ο αρχιπύραρχος του πυροσβεστικού σώματος μετέβη την επόμενη ημέρα, στις 22 Ιουνίου, στη Βουλιαγμένη, για να λάβει καταθέσεις από τους 10 Καζάκους επιβάτες. Ομως, ύστερα από μια προφορική εξέταση τους άφησε ελεύθερους να φύγουν από τη χώρα με ιδιωτική πτήση, «παρότι υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι είχαν ενεργό ρόλο», όπως σημειώνει το ρεπορτάζ. Μάλιστα φέρεται να ενημέρωσε τον εισαγγελέα αφότου τους άφησε ελεύθερους. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT