Πάτρα: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις – «Βιώσαμε δύσκολη και επικίνδυνη πυρκαγιά»

Πάτρα: Σε επιφυλακή για αναζωπυρώσεις – «Βιώσαμε δύσκολη και επικίνδυνη πυρκαγιά»

Παραμένουν σε ετοιμότητα και επιχειρούν σβήνοντας μικρές εστίες ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στην περιοχή Γηροκομείο της Πάτρας, αλλά στο σημείο συνεχίζουν να επιχειρούν δεκάδες πυροσβέστες, ώστε να αντιμετωπίσουν διάσπαρτες εστίες φωτιάς και να προλάβουν τυχόν αναζωπυρώσεις.

Παράλληλα, πυροσβεστικά οχήματα βρίσκονται κοντά στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων, στο «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο, στο θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο «Μέριμνα», αλλά και σε κατοικίες, προκειμένου να επέμβουν άμεσα, αν υπάρξει ανάγκη κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σχετικά με τις ζημιές από τη φωτιά υπάρχουν αναφορές για πρόκληση μεγάλων φθορών, τόσο σε σπίτια όσο και σε οχήματα.

Σε δηλώσεις που έκανε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι «βιώσαμε κάποιες από τις πιο δύσκολες και επικίνδυνες πυρκαγιές που έχουμε αντιμετωπίσει μέχρι τώρα, δεδομένου ότι εκδηλώθηκε μέσα σε κατοικημένη περιοχή που δεν βρίσκεται απλά στις παρυφές, αλλά ουσιαστικά, στο κέντρο της Πάτρας» και συνέχισε:

«Από κοινού με τις δυνάμεις ασφαλείας, τον Δήμο Πατρέων, την 6η υγειονομική περιφέρεια και τους εθελοντές, καταβάλαμε κάθε προσπάθεια ώστε να μη λάβει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, αλλά κυρίως να μην απειλήσει ζωές».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT