Πυροσβεστική: 29 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Πρόστιμα σε Δράμα, Ιωάννινα, Εύβοια

Πυροσβεστική: 29 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο – Πρόστιμα σε Δράμα, Ιωάννινα, Εύβοια

Χωρίς ενεργό μέτωπο είναι η επικίνδυνη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Αρόη στην Πάτρα, καθώς και οι πυρκαγιές σε Χίο, Υδρα και Αγιά Λάρισας

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην επιβολή διοικητικών προστίμων, συνολικής αξίας άνω των 8.000 ευρώ, προχώρησαν ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής σε Δράμα, Ιωάννινα και Εύβοια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος, διοικητικό πρόστιμο αξίας 2.580 ευρώ επιβλήθηκε σε βάρος ενός άνδρα, ο οποίος προέβη σε καύση απορριμμάτων εντός οικοπέδου, στην τοπική κοινότητα Καλλιφύτου, στον δήμο Δράμας.

Παράλληλα, πρόστιμο 2.578 ευρώ, για καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, επιβλήθηκε σε άνδρα στην τοπική κοινότητα Μπιζανίου, στα Ιωάννινα.

Τέλος, πρόστιμο 3.000 ευρώ βεβαιώθηκε σε βάρος ενός ακόμα άνδρα, στην τοπική κοινότητα Στενής, στον δήμο Διρφύων Μεσσαπίων, ο οποίος προέβη σε κάπνισμα μελισσιών εντός υπαίθριου χώρου.

29 πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σε 29 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στη χώρα. Από αυτές, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 23 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη έξι.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, χωρίς ενεργό μέτωπο και οριοθετημένη είναι η πολύ επικίνδυνη πυρκαγιά που ξέσπασε σε μεικτή ζώνη δάσους – αστικού ιστού στην περιοχή Αρόη στην Πάτρα.

Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας μετά από σκληρή μάχη με τις φλόγες κατάφεραν εντός μόλις δύο ωρών η φωτιά να μην έχει ενεργό μέτωπο. Στο σημείο επιχείρησαν 95 πυροσβέστες, με 4 ομάδες δασοκομάντος, 29 οχήματα και 10 εναέρια μέσα (4 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα).

Παράλληλα, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές χωρίς ενεργό μέτωπο είναι οι πυρκαγιές σε Χίο, Υδρα και Αγιά Λάρισας, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν λίγες διάσπαρτες εστίες στην πυρκαγιά στην Αγία Τριάδα Φαρσάλων στη Λάρισα. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT