Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο: Στη φυλακή ο μεσίτης, σε κατ’ οίκον περιορισμό ο κοσμηματοπώλης

Δίκη για Ζακ Κωστόπουλο: Στη φυλακή ο μεσίτης, σε κατ’ οίκον περιορισμό ο κοσμηματοπώλης

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινή κάθειρξης πέντε ετών στον κοσμηματοπώλη και έξι ετών στον μεσίτη επέβαλε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Αθηνών (ΜΟΕ) για τα θανάσιμα χτυπήματα που δέχθηκε ο Ζακ Κωστόπουλος, το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου 2018, στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΜΟΕ, ο μεσίτης, ετών 64, θα οδηγηθεί στη φυλακή για την έκτιση της ποινής του, ενώ ο 81 ετών κοσμηματοπώλης θα εκτίσει κατ’ οίκον την ποινή του.

Οι δύο κατηγορούμενοι κρίθηκαν ομόφωνα ένοχοι για την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης, ενώ ομόφωνα οι δικαστές τούς αναγνώρισαν το ελαφρυντικό του σύννομου βίου.

Επιπλέον στον κοσμηματοπώλη, στο κατάστημα του οποίου είχε εγκλωβιστεί ο 33χρονος ακτιβιστής, το δικαστήριο αναγνώρισε επιπλέον την ελαφρυντική περίσταση της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος ως ώθηση των πράξεών του.

Με βάση το ελαφρυντικό που αναγνωρίστηκε –και την επιπλέον ελαφρυντική περίσταση στον κοσμηματοπώλη– το δικαστήριο επέβαλε τις ανώτατες προβλεπόμενες ποινές.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ξέσπασαν φωνές κατά των δύο καταδικασθέντων εντός της αίθουσας. «Φονιάδες, δολοφόνοι» και συνθήματα φώναζαν οι δεκάδες που παρακολούθησαν σήμερα την τελική συνεδρίαση του ΜΟΕ.

Οι αστυνομικοί έλαβαν αμέσως μέριμνα ώστε να φύγουν από την ειδική είσοδο των κρατουμένων τόσο οι δύο καταδικασθέντες όσο και οι φίλοι και οι συγγενείς τους.

Οι μόνοι που έμειναν ακίνητοι, αγκαλιασμένοι, στις θέσεις τους μέσα στην ένταση ήταν η μητέρα και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου. Η μητέρα του 33χρονου κλαίγοντας μονολογούσε «είναι ένοχοι, Ζαχαρία μου», εν μέσω χειροκροτημάτων ανθρώπων που στάθηκαν όλο αυτό το διάστημα στο πλευρό τους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT