Πυροσβεστική: Διάσπαρτες εστίες σε Βόνιτσα και Πρέβεζα – Σε εξέλιξη φωτιά στην Πάρο

Πυροσβεστική: Διάσπαρτες εστίες σε Βόνιτσα και Πρέβεζα – Σε εξέλιξη φωτιά στην Πάρο

Σε 38 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο. Σύλληψη και επιβολή προστίμου σε Αργολίδα και Θεσσαλονίκη

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε 38 ανήλθαν οι αγροτοδασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη τη χώρα, εκ των οποίων, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι 32 αντιμετωπίστηκαν στο αρχικό τους στάδιο. Σε πέντε από αυτές χρειάστηκε η συνδρομή εναέριων μέσων για την κατάσβεσή τους.

Σύμφωνα με πηγές της Πολιτικής Προστασίας, διάσπαρτες εστίες αντιμετωπίζουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στις πυρκαγιές που ξέσπασαν σε Πογωνιά Βόνιτσας και Κανάλακι Πρέβεζας, ενώ υπό έλεγχο έχουν τεθεί οι πυρκαγιές στο Σουφλί και στη Μαγούλα.

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε επαγγελματικό χώρο στην περιοχή Αρχίλοχος, στην Πάρο. Η φωτιά εκδηλώθηκε γύρω στις 17.52 σε επαγγελματικό χώρο με ξύλινα κουφώματα, ενώ δεν απειλεί κατοικίες. Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με 5 οχήματα, ενώ συνδρομή παρέχουν υδροφόρες ΟΤΑ.

Σύλληψη και επιβολή προστίμου σε Αργολίδα και Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη ενός αλλοδαπού άνδρα, για πυρκαγιά που προκλήθηκε σε αγροτική έκταση στην περιοχή Αμαριανός, στην Αργολίδα, προχώρησαν την Τετάρτη ανακριτικοί υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ναυπλίου. Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Παράλληλα, διοικητικό πρόστιμο αξίας 1.875 ευρώ επιβλήθηκε την Τετάρτη σε βάρος ενός άνδρα στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος προέβη σε καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών εντός οικοπεδικού χώρου, στην τοπική κοινότητα Μελισσοχωρίου, στον Δήμο Ωραιοκάστρου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT