Λ. Κηφισού: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί που έκαναν «κόντρες» – Βίντεο από την καταδίωξη

Λ. Κηφισού: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί που έκαναν «κόντρες» – Βίντεο από την καταδίωξη

Εντοπίστηκαν να πραγματοποιούν επικίνδυνους και απότομους ελιγμούς με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου βεβαιώθηκαν συνολικά 4.740 παραβάσεις, ενώ συνελήφθησαν 6 οδηγοί

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη δύο οδηγών που συμμετείχαν σε αυτοσχέδιο αγώνα επί της Λεωφόρου Κηφισού προχώρησαν αστυνομικοί της Τροχαίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., τα δύο άτομα εντοπίστηκαν να πραγματοποιούν επικίνδυνους και απότομους ελιγμούς με ιλιγγιώδη ταχύτητα, θέτοντας σε κίνδυνο τους υπόλοιπους οδηγούς.

Λ. Κηφισού: Συνελήφθησαν δύο οδηγοί που έκαναν «κόντρες» – Βίντεο από την καταδίωξη-1
Φωτ. ΕΛ.ΑΣ.

Αμεσα κλήθηκαν σε έλεγχο από τους αστυνομικούς, ωστόσο, ανέπτυξαν ταχύτητα με σκοπό να διαφύγουν. Περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. τους ακολούθησε από ικανή απόσταση ασφαλείας και στη συνέχεια, αστυνομικοί προχώρησαν στην ακινητοποίησή τους.

4.740 παραβάσεις την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου

Σημειώνεται πως η αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη των δύο οδηγών πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του σχεδιασμού της Τροχαίας Αττικής για την αντιμετώπιση οδικών παραβάσεων.

Ηδη, την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν εντατικοί και στοχευμένοι έλεγχοι από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων και των κατά τόπο αρμοδιότητας Τμημάτων Τροχαίας, οι οποίοι οδήγησαν στη βεβαίωση 4.740 παραβάσεων.

Αναλυτικά, συνελήφθησαν 6 οδηγοί για επικίνδυνη οδήγηση και μέθη, ενώ αφαιρέθηκαν 844 άδειες ικανότητας οδήγησης, 906 άδειες κυκλοφορίας και 265 πινακίδες. Παράλληλα, ακινητοποιήθηκαν 844 οχήματα.

Από τις 4.740 παραβάσεις, ενδεικτικά αναφέρονται 1.036 για παράνομη στάθμευση εκ των οποίων οι 68 σε ράμπες ΑΜΕΑ, 189 για μέθη, 149 για ταχύτητα, 21 για επικίνδυνους ελιγμούς, 211 για ζώνη ασφαλείας, 161 για ΚΤΕΟ, 937 για μη χρήση προστατευτικού κράνους, 32 για φωτεινούς σηματοδότες, 67 για στέρηση ασφαλιστηρίου συμβολαίου, 238 για ταχογράφο, 39 για κινητό τηλέφωνο, 67 για παραβάσεις φορτηγών οχημάτων, 61 για λεωφορειόδρομο και 1.532 για λοιπές παραβάσεις.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT