Κύκλωμα εκβιαστών: Σε περιοδικά, εφημερίδες και τάπερ έκρυβαν τα κέρδη

Κύκλωμα εκβιαστών: Σε περιοδικά, εφημερίδες και τάπερ έκρυβαν τα κέρδη

Μέσα σε περιοδικά, εφημερίδες, χαρτοπετσέτες αλλά και τάπερ έκρυβαν τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών τα κέρδη που αποκόμιζαν από την παράνομη δράση τους

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέσα σε περιοδικά, εφημερίδες, χαρτοπετσέτες αλλά και τάπερ έκρυβαν τα μέλη του κυκλώματος εκβιαστών τα κέρδη που αποκόμιζαν από την παράνομη δράση τους.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις, ανέγραφαν πάνω σε κάθε συσκευασίa το ακριβές ποσό που απέκρυπταν, καθώς και το είδος του χαρτονομίσματος (πχ. 5.000 ευρώ σε 50ρικα).

Κύκλωμα εκβιαστών: Σε περιοδικά, εφημερίδες και τάπερ έκρυβαν τα κέρδη-1
Κύκλωμα εκβιαστών: Σε περιοδικά, εφημερίδες και τάπερ έκρυβαν τα κέρδη-2

Συνολικά για την υπόθεση, οι δικαστικές Αρχές έκριναν προσωρινά κρατούμενους επτά από τους κατηγορούμενους, ενώ ελεύθεροι υπό όρους αφέθηκαν οι υπόλοιποι επτά.

Ολοι οι κατηγορούμενοι (14 συνολικά) είναι αντιμέτωποι με βαριές κακουργηματικές κατηγορίες που αφορούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία στόχευε επιχειρηματίες στον χώρο της εστίασης.

Ο τρόπος δράσης του κυκλώματος

H 43χρονη που προφυλακίστηκε την Πέμπτη φέρεται να αποτελούσε ηγετικό στέλεχος της εγκληματικής οργάνωσης, διατάσσοντας, καθοδηγώντας και εποπτεύοντας τα υπόλοιπα μέλη της. Σύμφωνα με καταγγελία επιχειρηματία, τον περασμένο Απρίλιο, μια κυρία η οποία συστηνόταν ως «Νάνσυ», προσέγγιζε καταστηματάρχες ισχυριζόμενη ότι μπορεί να μεσολαβήσει, έναντι αμοιβής, ώστε να μη σφραγιστεί η επιχείρησή τους.

Οταν επιχειρηματίες αρνούνταν να ενταχθούν στο καθεστώς «προστασίας» της οργάνωσης, τα μέλη του κυκλώματος απειλούσαν ότι θα διενεργηθούν εκ νέου έλεγχοι και ότι θα τους βεβαιωθούν πρόστιμα για παραβάσεις.

Η «αρχηγός» αναλάμβανε τη διαδικασία αδειοδότησης καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και διαχειριζόταν μετέπειτα θέματα που προέκυπταν με αυτά, όπως οι βεβαιώσεις παραβάσεων από δημόσιες υπηρεσίες, η αλλαγή ιδιοκτησιακού καθεστώτος ή ΑΦΜ λόγω πολλαπλών παραβάσεων και άλλα θέματα που αφορούν στη λειτουργία καταστημάτων, ξενοδοχείων και υπό κατασκευή κτισμάτων.

Συνήθως τα χρήματα τα εισέπραττε ο αδελφός της 43χρονης, ο οποίος στη συνέχεια τα έκρυβε στο σπίτι συγγενικού προσώπου. Οι δοσοληψίες διαρκούσαν λίγα δευτερόλεπτα και πραγματοποιούνταν είτε σε εξωτερικούς χώρους, ώστε να μοιάζουν με τυχαίες συναντήσεις, είτε σε κλειστούς χώρους όπου θα ήταν αδύνατο να τους δει κάποιος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT