Ψυχικό: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία Στάθη

Ψυχικό: Συνεχίζονται οι έρευνες για τη δολοφονία Στάθη

Προφυλακίστηκε ο 44χρονος κατηγορούμενος – Ερευνάται από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ακόμη ένα άτομο

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 44χρονος που συνελήφθη για τη δολοφονία του 54χρονου τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της ανάκρισης, ο 44χρονος που διαθέτει βαρύ ποινικό παρελθόν, εμπλεκόμενος σε σειρά εγκληματικών δράσεων μεταξύ των οποίων και η απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου, αρνήθηκε οποιαδήποτε εμπλοκή του στο έγκλημα. Ωστόσο, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, υπάρχει οπτικό υλικό που τον συνδέει με το σκούτερ που εμφανίζεται στον τόπο του εγκλήματος, ενώ ίχνη πυρίτιδας εντοπίστηκαν και σε ζώνη του. Oι έρευνες βρίσκονται ακόμη από αστυνομικής και ανακριτικής πλευράς σε πλήρη εξέλιξη.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της διαδικασίας, ο συνήγορος του 44χρονου, Νίκος Αλετράς, είπε πως ο εντολέας του δεν αποδέχεται την κατηγορία και αρνείται την εμπλοκή του στην υπόθεση. Ο δικηγόρος του ανέφερε επίσης πως ανέμεναν την απόφαση περί προσωρινής κράτησης και συμπλήρωσε ότι «νομίζω πως είναι σε αρχικό στάδιο η ανάκριση. Ο εντολέας μου έδωσε τις απαντήσεις που του ζητήθηκαν. Παραπέμφθηκε επί ενδείξεων, ενώ η ανάκριση είναι σε εξέλιξη και σήμερα μπήκαν στη δικογραφία στοιχεία που είναι υπέρ του. Η υπόθεση θα ξεδιαλύνει στο μέλλον. Δεν υπάρχει εμπλοκή του, την αρνείται. Σε κάθε περίπτωση, περιμένουμε τις δικονομικές εξελίξεις, τις νεότερες αναλύσεις και τα υπόλοιπα στοιχεία».

Η έρευνα, πάντως, για τη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό έχει προσλάβει πλέον άλλες διαστάσεις μετά την παρέμβαση της ίδιας της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη, η οποία έδωσε εντολή για συντονισμένες έρευνες για την αποκάλυψη φαινομένων εγκληματικής δράσης τύπου μαφίας σε Μύκονο, άλλα νησιά, Αττική και Θεσσαλονίκη, καθώς υπάρχουν σχετικές καταγγελίες στις αρμόδιες διωκτικές αρχές. Ερευνα και από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διατάχθηκε για τον κατηγορούμενο στη δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Ψυχικό, αλλά και ακόμη ένα πρόσωπο, το οποίο ερευνάται για τυχόν εμπλοκή στη ίδια υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επικεφαλής της Αρχής επίτιμος αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης έδωσε εντολή για πλήρη έλεγχο των οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων τόσο του 44χρονου όσο και ενός ατόμου ακόμη που ερευνάται για την ίδια υπόθεση, ενώ παράλληλα θα ελεγχθούν και πρόσωπα του περιβάλλοντός τους. Αμέσως μετά τη δολοφονία του τοπογράφου στο Ψυχικό, ο κ. Βουρλιώτης είχε διατάξει εκτεταμένη έρευνα για τα οικονομικά του θύματος σε προσωπικούς λογαριασμούς, ακίνητα και εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT