Θεσσαλονίκη: Ζημία 1,4 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου – Γυμναστήρια και κομμωτήρια μέσω «αχυρανθρώπων»

Θεσσαλονίκη: Ζημία 1,4 εκατ. ευρώ σε βάρος του Δημοσίου – Γυμναστήρια και κομμωτήρια μέσω «αχυρανθρώπων»

Σε βάρος 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υπεβλήθη στον αρμόδιο εισαγγελέα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ζημία ύψους 1,4 εκατ. ευρώ φέρεται να προκάλεσε στο Δημόσιο 40χρονος, που κατηγορείται ότι ίδρυσε επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη, κυρίως γυμναστήρια και κομμωτήρια, χρησιμοποιώντας στοιχεία προσώπων που λειτουργούσαν ως «αχυράνθρωποι», αποφεύγοντας έτσι την πληρωμή φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.

Την υπόθεση έφερε στο φως έρευνα της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος. Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., ο 40χρονος «υποκίνησε ή/και παραπλάνησε ή/και συνεργάστηκε με φυσικά πρόσωπα τα οποία δηλώθηκαν ως ιδιοκτήτες ή διαχειριστές 10 επιχειρήσεων και ως υποκρυπτόμενο πρόσωπο, το οποίο άσκησε τη σχετική δραστηριότητα αυτών, απέφυγε βεβαιωμένους φόρους, ασφαλιστικές εισφορές και μέτρα που έχει επιβάλει το ελληνικό Δημόσιο κατά των συγκεκριμένων επιχειρήσεων, συνολικού ύψους 1.401.185,28 ευρώ».

Της έρευνας προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία, για τη διερεύνηση της οποίας πραγματοποιήθηκαν επιτόπιοι έλεγχοι σε επιχειρήσεις, έρευνες μέσω πληροφοριακών συστημάτων, αλληλογραφία με αρμόδιες φορολογικές Αρχές και φορείς είσπραξης βεβαιωμένων ασφαλιστικών εισφορών.

Σε βάρος του 40χρονου σχηματίστηκε δικογραφία η οποία υπεβλήθη στον αρμόδιο εισαγγελέα, ενώ ενημερώθηκαν και οι αρμόδιες υπηρεσίες (ΔΟΥ, ΕΛ.ΚΕ., Περιφερειακή Διεύθυνση ΚΕΑΟ) για τις δικές τους ενέργειες και την επιβολή των ανάλογων διοικητικών κυρώσεων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT