Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Στιμάγκα και Κούτσι

Φωτιά στην Κορινθία: Μάχη με τις αναζωπυρώσεις σε Στιμάγκα και Κούτσι

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Βέλου – Βόχας

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αντιμέτωπες με νέες αναζωπυρώσεις είναι οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στη φωτιά που ξέσπασε την Πέμπτη στην περιοχή της Στιμάγκας, στην ορεινή Κορινθία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ενιαίο μέτωπο, από τη Στιμάγκα μέχρι το Κούτσι, στο οποίο καταγράφονται διάσπαρτες εστίες, εντός της καμένης έκτασης.

Στο σημείο επιχειρούν 152 πυροσβέστες, με έξι ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 50 οχήματα. Νωρίτερα, το έργο της κατάσβεσης συνέδραμαν εναέρια μέσα και συγκεκριμένα 8 αεροσκάφη και 12 ελικόπτερα.

Συνδρομή παρέχουν επίσης υδροφόρες και χωματουργικά μηχανήματα από τον δήμο, την περιφέρεια και τον στρατό.

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης ο δήμος Βέλου – Βόχας

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε την Παρασκευή ο Δήμος Βέλου – Βόχας, με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας. Η κήρυξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης αποσκοπεί στη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από την πυρκαγιά, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η εν λόγω κήρυξη θα ισχύει από την ημερομηνία εκδήλωσης των φαινομένων και για έναν μήνα, ήτοι έως και 12 Αυγούστου 2024. Μετά το πέρας του καθορισθέντος χρόνου, θα γίνει, δίχως νέο έγγραφο, άρση της κατάστασης Εκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας», σημειώνεται στην ανακοίνωση που υπογράφει ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Παπαγεωργίου.

Δείτε βίντεο

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT